Na ezt megkönnyezik a magyar autósok...

Pénzcentrum2013. április 17. 14:12

Kis túlzással örömkönnyeket hullathatnak a magyar autósok, péntektől ugyanis bruttó hat forinttal csökkenti a MOL a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi listaárát - tudta meg a Portfolio.hu. Mindez azt jelenti, hogy az olajtársaság a benzin literjét bruttó 387,6, a gázolajét pedig bruttó 395,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek.

Bár az egyes kutak árképzése egymástól eltérő, az autósok nagyjából ugyanilyen mértékű változással (6 Ft-os benzin a gázolaj ár csökkenés) szembesülnek majd szerdán az állomásokon. Ez azt jelenti, hogy a benzint átlagosan 404-405 forintos, a gázolajat pedig 409-410 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd.


Az egy évvel ezelőtti szintekhez képest a benzin literjét 49 forinttal, a gázolajét 33 forinttal olcsóbban vásárolhatjuk meg, ami a benzin esetén 10,8%-os, a dízel esetén 7,5%-os csökkenésnek felel meg.

A benzin és a dízel csökkenésének az oka elsősorban a dolláros árak jelentős csökkenésében keresendő, másrészt a forint erősödése a dollárral szemben is a kedvező irányba mozdította a hazai árakat.

Címkék:
autó, energia, benzin, benzinkút,