2 °C Budapest

Sok magyar már így utazik - és tényleg sokat spórol

Pénzcentrum
2016. július 1. 11:06

Még nem döntötted el, hova utazz idén nyáron? Szerencsére még nem késő összehozni a nyaralást, ráadásul a pénztárcádat is megkímélheted.


Már javában tombol a kánikula, a magyarok többsége pedig erre az időszakra tervezi az utazását, bár egyre népszerűbbnek számítanak a téli utazások is. Az iskolai szünet kezdetével, aki csak teheti elutazik külföldre, a legtöbben pedig általában valamilyen vízpart közelébe mennek.

Ellentétben az eddigi évek gyakorlatával, idén lényegesen többen hagyták az utolsó pillanatra utazásuk lefoglalását. Többek között, ennek is köszönhető, hogy nagyon sok kedvező árú last minute utazás van jelenleg a piacon

- válaszolta megkeresésünkre a Télen-Nyáron utazási iroda.

Megéri a last minute?

Mivel idén a legtöbben a kivárás mellett döntöttek ezért még van lehetőség válogatni a last minute ajánlatok között. Az utolsó pillanatban lefoglalt utazásokról elmondható, hogy a kedvezmény értéke általában megegyezik az előfoglalási szezon kezdeti időszakával, vagyis az árengedmény olyan 30 százalék körülire tehető.

Azok azonban, akik csak az indulást megelőző egy-két napon belül jelentkeznek, hatalmas engedményeket: akár 50-60 százalékos kedvezményt is kaphatnak.

Illetékmentes akciónkkal egy négyfős család akár 110 000 forintot is spórolhatott egy repülős nyaralásnál az előfoglalási szezonban

- válaszolta megkeresésünkre a Neckermann utazási iroda.

Persze a last minute akciókkal olykor sokat spórolhatunk, de nagymértékű rugalmasság is szükség van, ugyanis gyorsan kell döntetnünk, és el kell fogadunk, hogy a szállás vagy a helyszín nem biztos, hogy a mi igényeiknek megfelelő lesz. Továbbá az sem valószínű, hogy nagyobb baráti társasággal vagy nagyobb családdal egyszerre találunk éppen helyet.

A kedvezmények igénybevétele elsősorban korosztályi és egzisztenciális kérdés. A last minute utakat inkább a fiatalok használják ki, a nagyobb árelőnyben bízva

- tudta meg a Pénzcentrum az IBUSZ utazási irodától.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Hova megyünk nyaralni?

2016 első negyedévében a magyarok 4,2 millió alkalommal utaztak külföldre, vagyis az egy és a több napos külföldi utazások száma is jelentősen növekedett az előző évhez képest. A legtöbben persze turisztikai céllal utaztak külföldre és átlagosan 5,8 napra mentek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal 2016 első negyedéves jelentésből.

A jelenlegi külpolitikai események azonban nagyban befolyásolják azt, hogy hova megyünk nyaralni, de az előző évekhez hasonlóan az idei abszolút sláger Horvátország és Olaszország, de érezhetően megnőtt az érdeklődés Bulgária iránt is.

{{EMBED:infogram_0e9abd47-433f-41fe-bee0-9f7e1e69390d}}

Mennyit költünk a nyaralásra?

Általánosságban elmondható, hogy az árak a kedvelt nyári mediterrán úticélokon vegyesen változtak. Spanyolországban inkább emelkedtek, Törökországban csökkentek a szállodai árak. Az egyik utazási iroda válaszából pedig az is kiderült, hogy náluk egy átlagos 4 fős család olyan 300-400 ezret költ egy repülős utazás alakalmával, míg egyéni szállásfoglalással 150 -200 ezer forintot.


NEKED AJÁNLJUK
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 19. kedd
József, Bánk
12. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem