21 °C Budapest

Ezért bukta el luxuslakását a legendás magyar sportoló

2014. december 13. 07:04

A héten végleg kiköltözött otthonából Mészöly Kálmán és felesége. A budai luxusingatlantól a tetemes adósságok miatt kellett megválnia a legendás sportolónak. A veterán futballistát annak ellenére szippantotta be az adósságspirál, hogy a devizahiteles elszámolás és forintosítás már a küszöbön áll.

Mészöly Kálmán feleségével, a korábbi válogatott röplabdázó, Bardi Gyöngyivel a XII. kerületi Virányos út 30. szám alatt lévő társasházban lévő, több mint 100 négyzetméteres lakásban élt - eddig. Bulvárlapok ugyanis arról cikkeztek a héten, Mészölyéknek költözniük kell. A napvilágot látott részletek szerint ugyanis képtelenek voltak tovább fizetni svájci frank alapú hitelük megnövekedett törlesztőrészeteit.

Megmenthette volna Mészölyéket az elszámolás és a forintosítás?

A veterán futballistát annak ellenére szippantotta be az adósságspirál, hogy a devizahiteles elszámolás és forintosítás már a küszöbön áll. Itt érdemes megjegyezni, hogy az elszámolási törvény kilakoltatási moratóriumot vezetett be - ami várhatóan a forintosítás után zárul le -, amiből az is gyanítható, hogy Mészölyéket nem kilakoltatták, hanem maguk döntöttek a költözés, és vélhetően az eladás mellett.

Kattints! Elfogadták! Mennyit, mikor kapnak vissza a devizahitelesek?

Vélhetően azért választhatta ezt az utat a legendás sportoló és felesége, mert az elszámolás és a forintosítás együttesen sem csökkentette volna már kölcsönük törlesztőrészleteit olyan mértékben, amit az idős sportoló házaspár havonta elbírt volna. Igaz, ahogy az alábbi videóban látható Mészöly már régebben is a váltás mellett tette le a voksát, ám ez jelen helyzetben valószínűleg kevés lett volna a boldoguláshoz.

Hogyan lakoltathatták ki Mészölyt?

Az egykori sztársportolót tehát nem kilakoltatták, hanem a lakását eladva fizethette ki a svájci frank alapú hitelét (vagy annak tetemes részét). Így ugyan megszabadult az adósságától, viszont elveszítette otthonát.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A legfrissebb adatok szerint jelenleg egyébként nagyjából 200 ezer ügy áll a kilakoltatási moratórium miatt, ezek várhatóan jövő év tavaszán indulnak újra. Ez esetben valószínűleg három lehetőségük lesz a nem fizető adósoknak:

  • A bank hagyja, hogy eladják a lakásukat, és abból kifizessék az adósságukat
  • Elárverezik a kérdéses ingatlant

A fő probléma a legutóbbi megoldással az, hogy az adós elveszíti az ingatlanját, ráadásul a lakás ára az esetek túlnyomó többségében nem is fedezi a tartozást. Ezt csak tetézi, hogy sok lakás együttes eladásakor az ingatlanárak a mélybe zuhanhatnak.

E tényezők miatt a piaci értékesítés, illetve az Eszközkezelő megoldása lehet a legjobb, viszont utóbbi esetében ekkora ingatlanmennyiséget az állami intézmény is nehezen tud majd felszippantani. Az ingatlanok kivásárlása ugyanis még a nyomott áron is hatalmas összegeket igényelne.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. március 29. 09:26
A lista győztese ugyanaz maradt, mint hosszú évek óta, de a dobogón így is változás történt. Politik...
Holdblog  |  2024. március 29. 06:22
HOLD After Hours. Nyúl helyett pingvinapukák! az ünnepek lagymatagsága helyett, legyen velünk ideges...
Kasza Elliott-tal  |  2024. március 28. 19:32
Nem értem a LEG mozgását. 2021 közepe óta esik az árfolyama, akkor 59,16 USD volt az ATH, most éppen...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 11:47
A CSOK Plusznál – ahogy azt a korábbi lakástámogatási elemeknél már megszokhattuk – szám...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. március 29. 10:30
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem