Indulhat Járaiék biztosítója

Pénzcentrum
2008. január 11. 09:14

A magyar magánszemélyek gründolta biztosító megkapta a működési engedélyt, a tervek szerint áprilisban elkezdik az üzletszerű tevékenységet - írja az Index.hu.

Engedélyezte a PSZÁF, hogy a CIG Közép-európai Biztosító Zrt. néven megkezdhesse működését a hazai magánszemélyek és cégek által alapított társaság. A cégben tulajdonos többek között Járai Zsigmond, a jegybank volt elnöke, Straub Elek, a Magyar Telekom korábbi elnök-vezérigazgatója, valamint az Index egyik tulajdonosa, Nobilis Kristóf is.

Járai Zsigmond az Indexnek korábban elmondta: életbiztosítóként indulnának, de később vagyonbiztosítással, jelzáloghitel-közvetítéssel is szeretnének foglalkozni, hiszen egy biztosító elég nagy ügynökhálózatot igényel, amit több területen ki lehet használni. A volt jegybankelnök szerint a cég kapcsán a befektetők nevei forognak ugyan, de a leendő menedzsment számít igazán: az operatív vezetők már bizonyítottak biztosítási területen. A december közepén már három milliárd forint fölé emelkedett alaptőkével kapcsolatvban Járai úgy vélekedett: a tőke elég ahhoz, hogy elinduljanak, de később majd emelni kell, az első 4-5 évben legalább nyolcmilliárd forintra van szükség. Elképzelhető, hogy az összeg egy részét később tőzsdéről szereznék meg.

A PSZÁF-határozat alapján a biztosító tulajdonosai között döntően magán személyek szerepelnek: Horváth Béla, Nobilis Kristóf, Straub Elek, Preisinger Béla, Kostevc Péter, Kósa Erika, Dr. Martonyi János, Dr. Ádám Veronika, Mándoki Zoltán, Korányi G. Tamás, Kieselbach Tamás, Dr. Illényi Miklós István, Machiel Jansen Schonhooven, György Miklós, Dr. Mikó Gyula, Szapáry György, Dr. Móricz Gábor, Papp Tibor, Buzogány Péter, Kutvölgyi Pál, Missura Gábor Jenő, Dr. Komoróczki István, Kovács András, Charles J.L.T. Kovács, Németh Attila, Czakó Borbála Xénia, Horváth Mária, Körtvélyesi Zoltán Béla, Pallai Valéria, Kelemen Zsolt, Vigh Sándor, Nicole Pallai, Zoltan Pallai, John Green, Gaál Csaba. Alapító továbbá hat cég, a Lakis Szolgáltató Kft., H-Hűvösvölgy Tanácsadó Kft., Vinton Vagyonkezelő Kft., Kaptár Befektetési Zrt., a londoni székhelyű LB UK RE Holding Limited, és a P4Z Befektetési Kft, valamint a budajenői Horváth Művészeti Alapítvány.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 4. 21:24
A Media1 néhány nappal elsőként mutatta be, hogy milyen jogsértő módszerrel kampányolt több napon át...
Buxelliott  |  2024. május 4. 09:56
Az OTP elemzésben látható bullish kép a magyar tőzsdeindex képében is megmutatkozik, nyilvánvalóan n...
Bankmonitor  |  2024. május 3. 14:26
Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár elmondása szerint a 2019-ben Babaváró hitelt igényelt...
Kiszámoló  |  2024. május 3. 14:07
Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóz...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 4. szombat
Mónika, Flórián
18. hét
Május 4.
A tűzoltók napja
Május 4.
Star Wars Nap
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 4. 19:21
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem