Olyat csinált a L'Oreal, ami nagyon kevesen számítottak: bombasztikus hírt jelentettek be

Pénzcentrum2024. április 19. 16:43

A L'Oreal részvényei pénteken 5%-os emelkedést mutattak, miután az első negyedéves erős eladásnövekedésükkel felülmúlták a piaci várakozásokat, és megnyugtatták a befektetőket az Egyesült Államokbeli lassulással kapcsolatos aggodalmak tekintetében - tudósított a Reuters. .

A L'Oreal részvényei jelentős, 5%-os emelkedést mutattak pénteken, miután a cég első negyedéves eladási eredményei felülmúlták az elemzői várakozásokat. Ez a növekedés különösen fontos volt, tekintettel arra, hogy korábban aggodalmak merültek fel az Egyesült Államok piacán tapasztalható lassulás miatt. A részvények értéke 07:45-kor (GMT) érte el ezt a szintet, ami a legnagyobb növekedés 2023 januárja óta. Az év eleje óta a részvények értéke 6%-ot csökkent.

A világ legnagyobb szépségipari vállalata, a L'Oreal több mint 12%-os forgalomnövekedést jelentett az Észak-Amerikában és Európában egyaránt. Ezt a növekedést főként a tömegpiaci termékek és bőrgyógyászati kínálat hajtotta, amelyek ellensúlyozták a luxusszegmens gyengélkedését. A Barclays elemzői "sziklaszilárd negyedévnek" nevezték az eredményeket, kiemelve, hogy bár a cég elismerte az amerikai piac lassulását, mégis pozitívan lepte meg az elemzőket mind az Egyesült Államokban, mind Európában elért eredményeivel.

Érdekel a tőzsde? Kövesd, mi történik a világban a Pénzcentrum Árfolyam oldalán!

Ezen frissítés hatására nem csak a L'Oreal részvényei emelkedtek jelentősen, hanem más szépségipari vállalatok is hasonló tendenciát mutattak. Az Estee Lauder és a Coty részvényei is emelkedtek, előbbi mintegy 5%-kal, utóbbi pedig 3%-kal növelte értékét.

A Bernstein elemzői szerint a L'Oreal sikeresen produkált erős növekedést és képes volt reklám- és promóciós beruházásait globálisan optimalizálni. Ezáltal nemcsak kategóriák között tudott átcsoportosítani, hanem demográfiai csoportok között is, így növelve globális növekedését és rugalmasságát.

Címkék:
gazdaság, világ, szépségipar,