Olyan boltnyitási hullámot indított az Aldi, amit még nem látott a világ: mi lesz ennek a vége?

Pénzcentrum2024. április 9. 15:45

A JLL és a RetailStat 2024. februári adatai alapján az Aldi egy 9 milliárd dolláros terjeszkedési terv részeként 2022-ben és 2023-ban több élelmiszerboltot nyitott Amerikában, mint bármely más lánc. A nyitási hullámnak még nincs vége - 2028-ig további 800 új üzlet megnyitását tervezik, beleértve a Winn-Dixie és a Harveys márkák felvásárlását is - írja az Emarketer.

A JLL és a RetailStat legfrissebb, 2024. februári jelentése alapján az Aldi terjeszkedése kiemelkedő az élelmiszerpiaci szegmensen belül. A cég 2022-ben 87, míg 2023-ban további 109 új boltot nyitott, ezzel messze megelőzve a versenytársakat. Ez a szám több mint kétszerese a második helyezett Publix által nyitott üzletek számának.

Az Aldi ambiciózus terveket szövöget: 9 milliárd dolláros beruházással 2028-ig további 800 új boltot kíván megnyitni az Egyesült Államokban. Ennek részeként a Winn-Dixie és a Harveys márkák felvásárlását is tervezi befejezni, amelyeket aztán 2024 nyarától kezdődődően Aldi márkanév alatt fog üzemeltetni.

Az Aldi sajtóközleménye szerint ez a bővítés különösen azoknak a fogyasztóknak kedvez, akik egyre inkább arra törekednek, hogy takarékoskodjanak. Az Advantage által 2023 februárjában közzétett jelentés szerint a vásárlók harmada már váltott élelmiszerboltot pénzmegtakarítás céljából. Az Aldi ezen stratégiája tehát egyértelműen az árérzékeny vásárlókat célozza meg, akik fontosnak tartják a költséghatékony vásárlást.

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Címkék:
vásárlás, aldi, kereskedelem, amerika, élelmiszerlánc, terjeszkedés, élelmiszerbolt,