Zelenszkij már kongatja a vészharangot: Ukrajna akár el is veszítheti a háborút

Portfolio2024. április 8. 09:50

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt április 7-én vasárnap, hogy Ukrajna elveszíti az Oroszország ellen vívott háborút, ha az amerikai kongresszus továbbra sem hagyja jóvá az országnak szánt 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagot – írja a Portfolio a Kyiv Independent nyomán.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról beszélt április 7-én vasárnap, hogy az amerikaiak 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagja nélkül Ukrajna elveszíti az Oroszország ellen vívott háborút.

Konkrétan meg kell mondani a kongresszusnak, hogyha nem segít Kijevnek, akkor Ukrajna elveszíti a háborút

– mondta Zelenszkij vasárnap egy adománygyűjtő rendezvényen. Hozzátette, hogy az ország csak nagyon nehezen tudna fennmaradni a külföldi segélyek nélkül. Figyelmeztetett, hogy Oroszország még több területet akar majd szerezni, ha sikerrel jár a kelet-európai országban.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Egyesült Államok tavaly ősszel állított össze egy nagyszabású segélycsomagot, amelyben Ukrajnának 60 milliárd dolláros összeget szánnak. A terv azonban belpolitikai vitát váltott ki, máig nem sikerült megegyezni róla a politikai oldalaknak. A republikánusok képviselőházi elnöke, Mike Johnson igyekszik egy olyan kompromisszumot találni, amellyel a csomagot a keményvonalas képviselők is megszavazzák. A csomagról hamarosan szavazhatnak a testületben, ám Johnson jelezte, hogy számos jelentős változás lehet benne. Azt nem pontosította, hogy mire gondolt a kijelentésével.

Címlapkép: MTI/EPA/Malton Dibra

Címkék:
adomány, egyesült államok, ukrajna, oroszország, szavazás, usa, szállítmány, amerikai egyesült államok, házelnök, volodimir zelenszkij,