Rengeteg magyar család kapott ilyet hagyatékba: sokan elhanyagolják, óriásit hibáznak vele

Pénzcentrum2024. április 8. 18:58

David Thompson, a Zapffe Silversmiths vezetője szerint az ezüst evőeszközök és tárgyak megfelelő tisztítása és polírozása elengedhetetlen a fényük és épségük megőrzéséhez. De a szakértő figyelmeztet a mosogatógép használatának kockázataira és bizonyos otthoni praktikák potenciális káros hatásaira is - tudósított a CNN. .

Az ezüst evőeszközök és tárgyak tisztán tartása és fényesítése sokak számára jelent kihívást. David Thompson, a Zapffe Silversmiths seattle-i vezetője szerint az ezüst evőeszközök kézi mosása meleg vízzel és enyhe mosogatószerrel a legmegfelelőbb módszer az evőeszközök tisztántartására. Thompson hangsúlyozza, hogy a mosogatógép használata nem ajánlott az ezüst tárgyak számára, mivel a magas hőfok és egyes mosószerek károsíthatják a tárgyakat.

A polírozás során Thompson egy puha kendőt és speciális ezüstpolírozószert javasol. Azonban figyelmeztet arra, hogy a pasztás polírozók használata kerülendő díszes mintázatú darabok esetén, mivel nehezen távolíthatók el belőlük a polírozó anyag. Fontos, hogy a tisztítás után mindig alaposan le kell öblíteni az ezüstöt.

Thompson azt is megemlíti, hogy mikroszálas kendők vagy régi pamut ingek használata előnyös lehet a szárítás során, mivel ezek kevésbé valószínű, hogy karcolásokat okoznak az ezüstön. A mélyebb minták tisztításához pedig lószőrkeféket ajánl fogkefék helyett a szakember. Az enyhén matt foltok eltávolításához száraz ruhát vagy meleg szappanos vizet javasol, viszont ha komolyabb restaurálásra van szükség, érdemes szakemberhez fordulni.

Thompson szerint bizonyos otthoni trükkök, mint például a szódabikarbóna és alufólia használata károsíthatják az ezüstöt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ezüst tárolása kapcsán Thompson azt tanácsolja, hogy az evőeszközöket speciálisan kezelt ládákban vagy cipzáras fiókbélésekben helyezzék el a tulajdonosok annak érdekében, hogy megelőzzék az eszközök mattulását. A szakértőő emellett felhívja a figyelmet arra is, hogy sóval vagy savas ételekkel való érintkezés esetén extra óvatosság szükséges az ezüst tárgyakkal. Végül Thompson kiemeli: amennyiben az otthoni polírozás nem hozza meg a kívánt eredményt vagy ha értékes ezüstdarabokkal rendelkezik valaki, akkor fontos lehet profi restaurátort bevonni a tisztításba.

Címkék:
hagyaték, világ, ezüst,