Túszdráma Hollandiában: egy férfi túszul ejtette egy kávézó vendégeit, evakuálták a környéket

Pénzcentrum2024. március 30. 12:01

Egy férfi túszokat ejtett és robbantással fenyegetőzött egy népszerű kávézóban Hollandia keleti részén, Ede városában - számolt be a BBC. A rendőrség evakuálta a környéket és lezárta a városközpontot. Friss hírek szerint egy férfi 12 óra 30 perc körül feltartott kézzel kisétált a helyszínről, a rendőrök elfogták. Ede polgármestere bejelentette, hogy a túszhelyzetnek vége. A friss információk a cikkünk alján olvashatók.

Egy férfi túszokat ejtett egy kelet-hollandiai város népszerű kávézójában, az Edében található Café Petticoatban. A De Telegraaf azt írja, a férfi záráskor lépett a kávézóba fegyverekkel és robbanószerekkel és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a helyet. A rendőrség megerősítette, hogy nemrég három túsz hagyta el a kávézót, de a túszdráma ezzel még nem ért véget. Jelenleg nincs információ terrorista indítékról.

A környéken található mintegy 150 ház lakóit evakuálták és a városközpontot lezárták. A rendőrség közleménye szerint a kávézó körüli területet lezárták Arra kérik az embereket, hogy kerüljék el ezt a részt. Barneveld-Zuid és Ede-Wageningen állomások között a vonatok sem közlekednek. A helyszínre között a rendőrség bevetése miatt nem közlekednek vonatok, robbantáselhárító egységek és túsztárgyaló szakemberek érkeztek, a rendőrök speciális védőfelszerelést viselnek.

A vendéglátóhely tulajdonosa korábban a De Telegraafnak megerősítette, hogy az alkalmazottai is a túszok között vannak. A Petticoat a fiatalok körében népszerű szórakozóhely, ahol a tegnap este 16 éven felülieknek technobulit tartottak, mely hajnali 4 körül ért véget. A rendőrségre hajnal 6 körül érkezett az első bejelentés, ezután nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Frissítés! 12 óra után nem sokkal egy balaklavát viselő férfi kisétált a kávézó ajtaján feltartott kézzel, a rendőrök pedig megbilincselték. Nem sokkal korábban egy másik túsz is távozott a kávézóból, az után hogy előtte 3 ember jutott ki épségben, akik a vendéglátóhely egyenruhájában voltak, tehát ott dolgozók lehettek. Ede polgármestere bejelentette, hogy a túszhelyzetnek vége.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A gyanúsítottnál kések voltak. A rendőrség előtt nem volt ismeretlen, már korábban is elítélték. A friss értesülések a De Telegraff frissülő cikkéből származnak.

Cikkünk továbbra is frissül, amint lesznek új információk az esetről.

Címkék:
rendőrség, hollandia, bűncselekmény, vendéglátóhely, világ, kávézó, rendőr, terrorcselekmény,