Brutális terrortámadás Moszkvában: koncerten támadtak a merénylők, többen meghaltak, ég az épület

Pénzcentrum2024. március 22. 19:33

A moszkvai Crocus City Music Hall koncerttermében végrehajtott terrortámadásban, ahol fegyveresek tüzet nyitottak és robbanóanyagokat raboltak, több tucat ember megsebesült, ezzel az esemény az elmúlt évek legsúlyosabb oroszországi terrortámadása lett - tudósított a The Guardian.

Súlyos terrortámadás rázta meg Moszkvát, fegyveresek és rablások célpontjává vált egy jelentős koncertterem. A RIA hírügynökség információi szerint legalább három ember nyitott tüzet a járókelőkre a koncertteremnél, míg a Tass hírügynökség robbanásokról és tűzesetről számolt be.

A Crocus City Music Hallban történt incidens során legalább egy tucat ember szenvedett sérüléseket, további áldozatokról is érkeztek jelentések. Ez az esemény az elmúlt évek legkomolyabb terrortámadásaként van emlegetve Oroszországban. A helyszínen készült felvételeken látható, hogy a támadók automata fegyverekkel lőttek, miközben az emberek menekültek.

Egy felvételen három egyenruhás férfi látható, akik közelről adtak le lövéseket, a földön fekvő áldozatokra célozva. A támadók robbanószerkezeteket is használtak, ezt a robbanások hangjai tették egyértelművé. Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester a történteket "nagy tragédiának" nevezte. Az eseményre reagálva legalább 50 mentőautót vezényeltek a helyszínre.

A jelentések szerint a támadók koncert közben nyitottak tüzet az épület bejárata előtt, miután tűz ütött ki az épületben. A hatóságok szerint az akcióban legfeljebb öt személy vett részt. Az orosz sajtó arról is beszámolt, hogy a rendőrség egységeit mozgósították és megkezdődött az emberek evakuálása a területről.

Címkék:
oroszország, terror, terrortámadás, világ, orosz, támadás, épület, rendkívüli állapot, terrorcselekmény, moszkva,