Szörnyű tragédia: felborult egy teherhajó, eddig nyolc halottról érkezett jelentés

Pénzcentrum2024. március 20. 13:45

Egy dél-koreai zászló alatt közlekedő tartályhajó, amely közel ezer tonna akrilsavat szállított, felborult Japán partjainál a viharos tengeren. Nyolc ember életét vesztette, a mentőalakulatok még két eltűnt után kutatnak - közölte a Daily Mail.

Egy dél-koreai zászló alatt közlekedő tartályhajó, amely közel ezer tonna savat szállított, felborult a viharos tengeren Japán partjainál. A balesetben nyolc ember vesztette életét, míg a legénység további két tagját még mindig keresik. A Keoyoung Sun nevű hajónak 11 fős legénysége volt, eddig közülük kilencet sikerült kimenteni. A mentésre reagálva a parti őrség szóvivője elmondta, hogy még mindig zajlik a keresés.

A túlélők közül nyolcan elhunytak miután kórházba szállították őket. Az egyetlen életben maradt legénységi tag Indonéziából származik. Egy másik megtalált személy állapotáról nincsenek információk. A hajó szerdán reggel kezdett süllyedni Yamaguchi prefektúra közelében. A legénység ekkor értesítette a parti őrséget, hogy bajban vannak a Mutsure-szigetnél. Ez a helyszín Honshu délnyugati részén található, Tokiótól légvonalban mintegy 500 mérföldre.

A vesselfinder.com információi szerint a Keoyoung Sun egy 1996-ban épült tartályhajó, amely vegyipari és olajtermékeket képes szállítani. A balesetkor 980 tonna akrilsavat fuvarozott Himeji kikötőjéből Ulsanba. A japán NHK televízió által közzétett felvételeken látható volt a felborult hajó és egy mentőcsónak, miközben a parti őrség hajója és egy helikopter is megjelentek a helyszínen.

A parti őrség szerint nem sokkal reggel 7 óra után érkezett meg az első segélyhívás, amiben arra kérték őket, hogy segítsenek, mert a hajó megdőlt. A hajót üzemeltető cég nem nyilatkozott az esetről. Jelenleg nincs információ arról sem, hogy az akrilsav kiszivárgott-e az óceánba. Ezt az anyagot általában akrilok és gyanták előállítására használják, valamint olajkezeléshez és víztisztítás céljából is alkalmazzák.

Címkék:
katasztrófa, hajó, dél-korea, japán, tragédia, hajózás, hajóbaleset, hajóroncs, halottak,