Meghalt a Rotschild-klán feje: mi lesz a dinasztia mesés vagyonának sorsa?

Pénzcentrum2024. február 26. 14:26

87 éves korában elhunyt Lord Jacob Rothschild, a híres Rothschild bankárcsalád tagja és a londoni pénzügyi központ, a City egyik meghatározó alakja. Pályafutása során számos vállalkozást alapított, vezetői pozíciókat töltött be, művészeti és jótékonysági tevékenységekkel is foglalkozott, életművéért érdemrenddel tüntették ki - tudósított a The Guardian.

87 éves korában elhunyt Lord Jacob Rothschild, a híres Rothschild bankárcsalád tagja. Karrierjét 1963-ban kezdte az NM Rothschild & Sons banknál, és 1980-ban Sir Mark Weinberggel közösen alapított több vállalatot, beleértve a J Rothschild Assurance Group-ot, amely ma St James's Place néven ismert. Ezenkívül számos vezető pozíciót töltött be különböző szervezeteknél, így például 2003 és 2008 között a BskyB televíziócsatorna elnökhelyetteseként is dolgozott.

Rothschild nem csak a pénzügyi világban tett kiemelkedő teljesítményt, hanem aktívan részt vett művészeti tevékenységekben és sokat jótékonykodott is. Korábban olyan jelentős intézményekkel állt kapcsolatban, mint a National Gallery és a National Heritage Memorial Fund valamint a Heritage Lottery Fund, ahol kuratóriumi elnöki pozíciókat töltött be.

Az ő munkásságát és hozzájárulását az irodalomhoz, művészetekhez, művelődéshez és tudományhoz 2002-ben érdemrenddel ismerték el. A családja által kiadott nyilatkozatban Lord Jacob Rothschildot mint kiváló pénzembert, a művészetek és kultúra bajnokát, odaadó közszolgát, az izraeli jótékonysági ügyek és zsidó kultúra szenvedélyes támogatóját, lelkes környezetvédőt, valamint szeretett barátot, apát és nagyapát méltatták.

Címkék:
hírek, pénzügyek, halál, pénzügy, vagyon, elhunyt, örökség, halálhír, elhunytak,