Újabb fejezet nyílhat a húszik elleni harcban a Vörös-tengeren: egy európai nagyhatalom kész mindent bevetni

MTI2024. január 27. 19:02

Olaszország készen áll a Vörös-tengeren a kereskedelmi hajók védelmében tervezett katonai misszió vezetésére - mondta Guido Crosetto védelmi miniszter.

Olaszország megfelelő képességgel bír és készen áll a Vörös-tengeren a kereskedelmi hajók védelmében tervezett katonai misszió vezetésére - hangoztatta Guido Crosetto védelmi miniszter. Hozzátette, hogy a Nyugat egésze belefáradt az ukrajnai háborúba. Kijelentette, hogy Olaszország csak a felkérésre vár.

Úgy fogalmazott: amint az európai és nemzetközi partnerek jelzést adnak, Róma kész vállalni a jemeni húszik támadásaival szembeni katonai misszió vezetését. Az olasz védelmi miniszter hozzátette, Róma számára nem jelent problémát az sem, ha a misszió francia parancsnokság alá kerül.

Lényeg, hogy minél előbbi és hatékony misszió induljon a kereskedelmi hajóink és országaink gazdasága védelmében, amely a nemzetközi jogot is garantálja

- mondta Guido Crosetto a Corriere della Sera napilapnak adott interjúban. Ezzel egy időben az olasz média nyilvánosságra hozta azt a videót, amelyet egy 19 éves húszi fiatalember közölt a közösségi csatornákon. Rasid al-Hadid arra szólította fel Olaszországot, katonáival hagyja el a Vörös-tenger térségét. A fiatal a felvételeken kalóznak nevezi magát. Az Olaszországot fenyegető videót az egyik legnagyobb internetes közösségi média már eltávolította felületeiről.

Címkék:
európa, olaszország, katonaság, világ, tenger, miniszter, tengeri szállítmányozás, húszik, vörös-tenger,