Drasztikus bejelentést tett a Tesco: szigorú szabály élesedik, erre figyeljenek a vásárlók

Pénzcentrum2024. április 17. 19:44

Egy bristoli Tesco új biztonsági intézkedéseket vezetett be, többek között, hogy a vásárlóknak egy CCTV-s átvizsgáláson kell átesniük, amivel csökkentenék a bolti lopások számát.

Új biztonsági intézkedéseket vezetett be a bolti lopások ellen, valamint a boltban dolgozók biztonságának fokozása érdekében a bristoli North Street-i Tesco írja a Yahoo. A vásárlóknak többek között CCTV felvételen keresztül kell magukat átvizsgáltatniuk belépés előtt reggel 6-9 óra között, valamint este is.

Az üzlet ezen felül megszüntette a kosarak elhelyezését is a bejárat mellett, megakadályozva ezzel a tolvajokat abban, hogy gyorsan távozhassanak lopott áruval. A Tesco korábban minden Express üzletében távirányítású ajtórendszert telepített azért, hogy ez a gyakorlat más üzletekben is alkalmazhatóvá válhat.

A vállalat szóvivője kiemelte, a dolgozók biztonsága prioritást élvez, és az elmúlt négy év során jelentős összegeket fektettek be többek között a rendszer üzemeléséhez szükséges kamerákba, védőfalakba és digitális rádiókba. Egy névtelen Tesco-alkalmazott szerint az intézkedések szükségességét az indokolja, hogy egyes vásárlók rendszeresen próbálkoznak lopással.

Az intézkedések a más szupermarketláncok által alkalmazott módszereket követik. Az M&S csökkentette például kiállított termékeinek mennyiségét, míg a Co-op "műtermékeket" vezetett be. A Sainsbury's azt követeli meg vásárlóitól, hogy az önkiszolgáló területről történő távozáskor szkenneljék be blokkjaikat.

Címkék:
vásárlás, Tesco, biztonság, dolgozók, vásárlók, intézkedések,