Meglepő újítást leplezett le a McDonald's: ezzel tarolhatják le Magyarországot is?

Pénzcentrum2024. április 14. 13:10

Új marketingkampányt indított a McDonald's: olyan plakátokkal állt elő Hollandiában, melyek semmilyen vizuális elemet nem tartalmaznak, csak sültkrumpli illatot árasztanak.

Egyedülálló marketingkampányt indított Hollandiában a McDonald's. Az akció keretében olyan különleges óriásplakátokat helyeznek ki, amelyek sültkrumpli illatot árasztanak - írja a Business Insider. Ezek a hirdetőtáblák semmilyen vizuális elemet nem tartalmaznak, még a McDonald's ismert aranyíves logóját sem. A vállalat szerint az illat maga elég ahhoz, hogy közvetítse az üzenetet.

Az erről szóló közlemény szerint ezek az óriásplakátok olyan helyeken találhatók majd meg, amelyek 650 méteres távolságra vannak az éttermektől. Stijn Mentrop-Huliselan, a hollandiai McDonald's marketingigazgatója a kampány elmondta, hogy bár márkaértékeik jelentős része vizuális elemeken alapul, az illatok használata új dimenziót nyit a reklámokban. Azok ugyanis képesek erőteljes és érzelmi emlékeket felidézni, így ezáltal az emberek számára emlékezetesebbé tehetik a McDonald's-ban töltött időt.

Ezenfelül a McDonald's bejelentette azt is, hogy partnerségre lép a Krispy Kreme-mal, aminek értelmében 2026-ig minden amerikai üzletükben kaphatók lesznek a Krispy Kreme fánkok. A pontos részleteket és az érintett üzletek számát még nem tették közzé.

Címkék:
vásárlás, étterem, burgonya, marketing, mcdonalds, plakátkampány,