Búcsút vesz az Aldi a kasszásoktól: megnyílt az első pénztárak nélküli diszkont, teljes átalakulás jöhet

Pénzcentrum2024. április 13. 14:02

Az Aldi megnyitotta első pénztár nélküli boltját Délkelet-Londonban, így a vásárlók ott már sorbanállás nélkül vásárolhatnak.

Az Aldi megnyitotta első pénztár nélküli boltját Greenwichben, ahol a vásárlók sorbanállás és fizetési folyamat nélkül képesek vásárolni. Az üzlet kínálatában a különböző alkoholos termékek is megtalálhatók, amit a vevők egy arcfelismerő technológia segítségével tudnak megvásárolni - írja a Standard.

A fejlesztés az Amazon és a Tesco által már korábban bevezetett pénztár nélküli boltok mintájára jött létre. A vásárlókat a boltban a mennyezetre szerelt csúcstechnológiás kamerarendszer figyeli, és az általuk kiválasztott termékeket is ez követi nyomon, majd távozáskor a rendszer automatikusan elkészíti a számlát.

Az Aldi már hónapokkal ezelőtt tesztelte az üzletet saját alkalmazottaival, hogy biztosítsa a rendszer zökkenőmentes működését. A kedden indított szolgáltatás célja, hogy megszüntesse az üzletekben tapasztalható hosszú sorokat és elősegítse további hasonló formátumú boltok megnyitását.

A vásárlóknak az Aldi Shop&Go alkalmazást kell letölteniük és regisztrálniuk ahhoz, hogy beléphessenek az üzletbe. Az alkalmazás a hétköznapi termékek vásárlása mellett lehetőséget biztosít arra is, hogy az alkoholt vásárolni kívánó ügyfelek arcfelismerés útján igazolják a korukat, de amennyiben ezt valaki nem szeretné megtenni, úgy lehetőség van a személyes korellenőrzésre is az üzlet területén.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Giles Hurley, az Aldi UK and Ireland vezérigazgatója kiemelte: ez a projekt több hónapos kemény munka eredménye, különösen a greenwich-i csapat részéről. Hangsúlyozta, hogy nagy érdeklődéssel várja a vásárlók reakcióit erre az újszerű kezdeményezésre.

Címkék:
vásárlás, aldi, technológia, pénztár, vásárlók, termékek, sorbanállás,