Nyílt hadüzenetet küldött Lázár János a Sparnak: súlyos árat fizethet az áruházlánc

Pénzcentrum2024. március 21. 11:20

Lázár János nyíltan megfenyegette a Spart a Portfolio konferenciáján, a miniszter azt mondta: a boltlánc "meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett!" Ismert, Hans Reisch, a Spar Austria vezérigazgatója korábban arról beszélt, hogy kénytelenek voltak átszervezni a magyarországi Spar működését és cégstruktúráját, hogy meg tudják védeni a céget a magyar kormány befolyásától. Emellett a vállalat az Európai Bizottsághoz fordult, mert az EU-jogot sértőnek találja a kiskereskedelmi láncokra kivetett magyar különadót. Korábban már a Nemzetgazdasági Minisztérium is kemény üzenetet küldött az üzletláncnak.

Pénteken robbantotta a bombát Hans Reisch, a Spar Austria vezérigazgatója, aki egy interjúban elmondta, kénytelenek voltak átszervezni a magyarországi Spar működését és cégstruktúráját, hogy meg tudják védeni a céget a magyar kormány befolyásától. Emellett a vállalat az Európai Bizottsághoz fordult, mert az EU-jogot sértőnek találja a kiskereskedelmi láncokra kivetett magyar különadót.

Most Lázár János az ügyre reagálva a Portfolio konferenciáján beszélt arról, hogy "a kormány nem tűri a fenyegetéseket." A miniszter kijelentette, a Spar

meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett!

Lázár a Portfolio Építőipar 2024 konferenciáján először arról beszélt, felvetette a kormányban, „hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül”. Aztán korrigált, és azt mondta, nem kiszorítani akarják az osztrák tulajdonost, hanem rászorítani arra, hogy „tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot”.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A héten már a Nemzetgazdasági Minisztérium is hadat üzent az áruházláncnak, a kiadott közleménynek már a bevezetője is az volt, hogy "A SPAR-nak a magyar fogyasztók érdekeit kellene szem előtt tartania – a Nemzetgazdasági Minisztérium visszautasítja a vállalat valótlan állításait". A hosszú közleményben többek között azt írta Nagy Márton minisztériuma, hogy a Spar nem a hazai különadók, hanem a rossz gazdálkodása miatt lett veszteséges.

Címlapkép: Vajda János, MTI/MTVA

Címkék:
vásárlás, kormány, különadó, kiskereskedelem, spar, interspar, lázár jános, spar magyarország, miniszter, spar bevásárlás,