Óriási változást jelentett be a Foodora: erre készülj, ha ilyen kajákat rendelsz, sokan nem fognak örülni

Telex2024. március 8. 15:33

Az olvasók jelezték, hogy a Foodora futárai a korábbi szokásokkal ellentétben személyit kérnek alkohol házhozszállításakor- írja a Telex. A lap egkérdezte a céget, hogy valóban szigorodnak-e az alkohol kiszállításának szabályai, és ha igen, hogyan.

A Foodora vállalat válaszolt azokra az észrevételekre, miszerint a futárok mostantól személyi igazolványt kérnek az alkoholt tartalmazó rendelések kiszállításakor. A vállalat új uniós digitális szolgáltatásokról szóló rendeletre hivatkozva szigorította az alkoholos termékek kiszállításának szabályait, fokozottan figyelve a kiskorúak védelmére.

A futárok mostantól kérik az igazolványt az alkoholt tartalmazó rendelések esetén, és csak akkor adják át a csomagot, ha az átvevő nyilvánvalóan elmúlt 18 éves. Ha nem egyértelmű az életkor, a futárok jogosítványt vagy személyi igazolványt kérhetnek az életkor igazolására.

Ha az átvevő nem kívánja megmutatni az igazolványát, a rendelést nem adják át.

Ez az eljárás hasonló a bolti vásárláshoz: ha a vevő nem kívánja igazolni életkorát, egyszerűen nem veheti át a rendelését.
 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László
 
 
 

Címkék:
vásárlás, alkohol, futár, életkor, személyi, alkoholfogyasztás, kiszállítás, ételrendelés, ételfutár, foodora,