Egyre több magyar így fizet az üzletekben, tankoláskor: tudnak valamit?

Pénzcentrum2024. március 5. 14:04

Megállíthatatlanul nő az elektronikus és mobilfizetési megoldások népszerűsége a felhasználók, vállalkozók körében, az MNB 2023-as fizetési jelentése alapján 5-6 százalékponttal nőtt az elektronikus fizetés aránya. 

Az elektronikus és mobilfizetések száma folyamatosan bővül, az átutalások, a kártyás vásárlások és az elfogadóhelyek száma egyaránt növekedett a tavalyi évben, miközben a készpénzfelvételek száma csökkent. A mobiltárcás megoldásoknál pedig 2023 harmadik negyedévében mérték a legnagyobb bővülést, 14 százalékkal. Ma már természetes, hogy fizethetünk kártyával – többféleképpen is –, applikációkban lehet ügyet intézni, vásárolni, parkolójegyet venni.

Egy olyan időszakban, amikor sokszorosára növekedett a mobil és elektronikus fizetést használók száma, az OTP Mobil megőrizte vezető pozícióját a magyar piacon. A tavalyi év végére az cég által üzemeltetett SimplePay online fizetési rendszer forgalma 53 százalékkal növekedett a 2022-es évhez képest, a tranzakciók száma pedig 2023-ban átlépte a százmilliót. A legnagyobb, országos szolgáltatóktól az induló kisvállalkozásokig, a hazai üzleti világ szinte valamennyi szegmensében használják a megoldást: ma már több mint 27 ezer elfogadóhellyel rendelkezik.

A kereskedők körében felmerülő igények kiszolgálása érdekében indult el két éve a Telefonos POS szolgáltatás (korábbi nevén SimpleBusiness). A megoldáshoz csatlakozók száma 2023-ban háromszorosára nőtt a megelőző évhez képest, így már összesen több mint 3700 partner biztosít lehetőséget elektronikus fizetésre POS-terminál használata nélkül.

Azzal, hogy a SimplePay keretein belül nyújtott mindhárom fizetési megoldás kapcsán elérhetővé vált az online szerződéskötési folyamat, a kereskedők egy helyről érhetik el minden igényre a fizetési megoldásokat, egyszerűen, a teljes folyamatot érintően online ügyéntézéssel. Sőt, nincs szükség iratok fotózására és elektronikus aláírásra sem, mindössze az adatok rögzítésére, így a folyamat sokkal gördülékenyebb lehet.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
vásárlás, tech, számla, otp, online, elektronikus, mobil,