Óriási akciók élesednek a magyar boltokban: garantált a hetekig tartó tolongás

Pénzcentrum2024. március 4. 15:31

Széles termékválasztékkal készül az idei húsvétra az egyik hazai nagyáruház: több mint 600 tonna füstölt húsféleség, valamint 20 ezer kilogramm saláta kerül az üzletekbe. A hagyományos húsvéti zöldségeket jórészt hazai termelőktől szerzik majd be.

Széles termékválasztékkal készül az idei húsvétra is a Spar Magyarország: a vállalat bicskei és perbáli húsüzemeiből több mint 600 tonna füstölt húsféleség, a SPAR enjoy. convenience üzeméből pedig csaknem 20 ezer kilogramm saláta kerül az üzletekbe - áll a kereskedelmi vállalat közleményében. Hozzátették, a hagyományos húsvéti zöldségeket jórészt hazai termelőktől szerzik majd be.

Bő kínálattal készülnek a Regnum húsüzemek

A húsvéti szezon kiemelkedő a füstölt húsok értékesítésében. A Spar saját tulajdonú Regnum húsüzemei több mint 600 tonna húsáruval készülnek az ünnepre. A legnépszerűbbnek számító kötözött lapockából 240 tonna kerül az üzletetekbe a bicskei húsüzemből. A vállalat perbáli húsüzeme pedig 30 tonna darabolt lapockát, 60 tonna S-Budget füstölt főtt tarját, közel 20 tonna Regnum füstölt főtt tarját, 200 tonna füstölt hátsó csülköt, 10 tonna Frikandó sonkát, valamint 60 tonna S-Budget császárszalonnát készít húsvétra. A húsüzemekben felhasznált sertéshús alapanyagok jelentős részben hazai forrásból származnak. Az üzletekben idén akár 30-féle termékből is választhatnak a vásárlók.

Csúcsra jár a húshoz remekül illő torma forgalma is ebben az időszakban. A húsvét kedvelt csemegéjének forgalma akár 70 százalékkal is nőhet ilyenkor. Ezen felül mintegy 25 százalékkal több fogy a mustárfélékből és a klasszikus húsvéti ételek készítéséhez használt majonézből is. 

A Spar közleménye kitér rá: az étkezési tojások tekintetében mintegy 50 százalékos növekedés várható a következő hetekben, ezért az ünnepi időszakra mintegy 10 millió darab tojással készül az élelmiszerlánc. A vállalat az elmúlt években folyamatosan csökkentette kínálatában a ketreces tartásból származó tojások arányát, és növelte az alternatív-, ökológiai- és szabadtartásból származó tojások mennyiségét. Kísérleti jelleggel négy fővárosi szupermarketben már csak ilyen forrásból származó tojás kapható.

Húsvétkor is népszerű a bejgli és a kalács

Húsvétkor nagy keletje van az áruházláncnál a helyben sütött diós, mákos, gesztenyés bejgliknek, a csomagolt termékek közül pedig nagy az igény a kalácsokra, kuglófokra. A márkatermékek idén kitűnő olasz csomagolt pékárukkal bővülnek: négyféle különböző colomba, azaz húsvéti kalács és egy focaccia érkezik a húsvéti kínálatba. Ezeken felül hagyományosan nagy a kereslet a húsvéti csokoládék, desszertek és a különféle sütéshez szükséges alapanyagok iránt. Utóbbiakból több mint 300-félét kínál a Spar. Ezek között szép számmal vannak olyanok is, amelyeket bátran fogyaszthatnak azok, akik valamilyen ételérzékenységgel élnek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Hazai forrásból érkezik a friss saláta

A húsvéti asztalról nem hiányozhatnak a friss zöldségek, gyümölcsök. Elsősorban a tavaszi primőr zöldségek - piros retek, vajretek, csemegehagyma - fogyasztása növekszik az ünnepi időszakban, de a paprika- és paradicsomfélék iránt is jelentős keresletet mutatkozik. A Spar arra törekszik, hogy minél nagyobb részben hazai termelőktől származó termékekkel lássa el az üzleteket. A fejes saláta például egész évben kizárólag magyar termelőktől érkezik az élelmiszerlánc üzleteibe.

Címlapi kép: Róka László, MTI/MTVA

Címkék:
vásárlás, húsvét, hús, spar, vállalat, termék, saláta,