Új plakátok jelentek meg a magyar boltokban: fontos figyelmeztetést tartalmaznak

Pénzcentrum2024. február 23. 15:31

Az új plakátok arra hívják fel a figyelemt, hogy a termék kiszerelése kisebb lett. A zsugorinfláció elleni harcát a kormány pár hete hirdette meg.

A nemzetgazdasági miniszter rendeletmódosítása értelmében márciustól új tájékoztató elemekkel találkozhatnak a vásárlók az élelmiszerboltokban, arra hívják fel a figyelmet, hogy a boltok a kiszerelés-csökkentés technikáját alkalmazzák - írja a Portfolio.

A nemzetgazdasági miniszter csütörtöki döntésével módosította az élelmiszer-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló 1/2024. (I. 9.) Korm. rendelet végrehajtásáról szóló rendeletet.

A pénteken hatályba lépő új szabályok szerint a hipermarket, nagyméretű szupermarket, szupermarket, diszkont és a diszkont területi minimumánál kisebb, de bruttó 200 m2-nél nagyobb alapterületű üzletet üzemeltető kereskedő vagy a bruttó 200 m2-t nem meghaladó alapterületű üzletet üzemeltető kereskedő
az 1. melléklet szerinti formai követelményeket, arculati elemeket és szöveget tartalmazó tájékoztatót és a 2. melléklet szerinti formai követelményeket, arculati elemeket és szöveget tartalmazó jelzést használja a vásárlók tájékoztatása érdekében. 

Címkék:
vásárlás, diszkont, szupermarket, bruttó, vásárlók,