Leesik az állad: ilyen árak vannak idén a bukaresti karácsonyi vásárban

Pénzcentrum2023. december 16. 20:01

Bukarestben több mint 130 bódéból választhatnak ételeket és a italokat a látogatók, a helyi termelők áruitól kezdve a kézműves portékákig széles a választék.

Hiába mondják Bukarestről, hogy drága város, ez a karácsonyi vásáron sétálgatva nem tűnik fel - írja a Szegeder. A lap szerint a szomszédban zajló karácsonyi vásáron összesen több mint 130 bódéból választhatnak ételeket és a italokat a látogatók, és a helyi termelők áruitól kezdve a kézműves portékákig széles a választék.

A forró csoki borsosabb, azt közel 400 forintért mérik decinként, de még így is simán veri Szegedet, ahol 430, meg Budapestet, ahol 470 forint a legolcsóbb decije. E tekintetben egyébként a Szegeder szerint Pozsony viszi a prímet, ahol több mint 600 magyar forintnak megfelelő eurót is elkérhetnek érte.

A füstölt árukat tekintve inkább Szegeddel van egy ligában Bukarest, és nem a már említett nagyvárosokkal. Az oldalas, a csülök és a grillezett finomságok itt valamivel 2000 forint fölött mozognak, de ebben a köret még nincs benne.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Számos helyi különlegesség mellett Fekete-tengeri hering is kapható a román főváros karácsonyi vásárában, amit 35 lejért, azaz nagyjából 2690 forintért kínálnak.

Címkék:
vásárlás, forint, magyarország, karácsonyi vásár, román, termelők, ünnepek, adventi időszak,