Ismét lecsapott a NAV: halmokban álltak a hamis Gucci, Prada, Louis Vuitton ruhák, cipők, kiegészítők

Pénzcentrum2023. november 29. 16:58

Egy egész üzletet megtölthettek volna azok a hamis cipők és ruhák, amiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai az M5-ös autópályán találtak meg egy kamionban elrejtve - közölte a hatóság. A Bevetési Igazgatóság pénzügyőrei a lajosmizsei mérlegállomáson egy olyan bolgár kamiont ellenőriztek, ami a szállítási okmányok szerint ruhákat vitt Németországba és Hollandiába. A szúrópróbaszerű vizsgálatkor a platón lévő raklapok többnyire azonosíthatók voltak, azonban a járőrök találtak két raklapot, amelyek jelöletlen dobozokkal voltak megpakolva. 

A kérdőjeles csomagokan 1300, különböző márkajelzésű (Gucci, Prada, Fendi, Dior, Versace, Louis Vuitton) ruhák, cipők és pénztárcák sorakoztak. A kamionsofőr azt állította, nem tudott róla, hogy hamis luxustermékeket is szállít. Az előzetes szakértői vélemények szerint valamennyi termék hamisítvány, amiket a védjegy-tulajdonosok engedélye nélkül hoztak volna forgalomba.

A NAV pénzügyőrei a 65,5 millió forint értékű hamis árut lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

Címkék:
NAV, adóhatóság, hamisítás, hamis, hamisítvány, kamion, ruházat, ruhák,