Milyen jövő vár sokak kedvenc áruházára? Kiderült, ez lesz az Auchan sorsa Magyarországon

Pénzcentrum2023. november 27. 22:03

Öt-hat éven belül a harmadik legnagyobb piaci részesedéssel bíró szereplővé válhat az áruházlánc.

Az Indotek Csoport egyre több európai országban jelent meg a retail piacon, amivel egyre nyitottabbá vált az agrárium és az élelmiszer-kereskedelem felé. Ez pedig lehetővé tette, hogy a vállalat pénzügyi befektetőként 47 százalékos tulajdonrészt szerezzen az Auchan Magyarország Kft-ben, illetve megvásárolta az Auchan áruházak korzóterületén működő üzlethelyiségek 100 százalékos tulajdonrészét birtokló vállalatot – adta hírül az Index.

Ez a felvásárlás az áruház mindennapjaiban nem fog változást hozni, a vásárlók továbbra is a megszokott kiszolgálást és minőséget fogják kapni. Ennek oka részben az is, hogy a vállalat operatív irányításában az Indotek nem vesz részt, csak a stratégiai döntéshozatalban.

A tervünk az, hogy öt-hat éven belül a harmadik legnagyobb piaci részesedéssel bíró szereplővé váljunk, hiszen ehhez megfelelő tőkével és jelenléttel rendelkezünk a tranzakciózárást követően

– közölte az Indotek, hozzátéve, hogy a legfrissebb jelentések szerint a kiskereskedelmi ranfsorban az Auchan a kilencedik helyen áll. Előtte végzett a Lidl, a SPAR, a Real, a Penny, az Aldy, a CBA, a Coop és a Tesco is.

Címkék:
vásárlás, vállalkozás, auchan, vállalat, magyarok, vállalkozó, kedvenc, részesedés,