Új amerikai gyorsétterem-óriás tarolná le Magyarországot: retteghet a Meki, KFC, Burger King

Pénzcentrum2023. november 24. 14:41

Hamarosan újabb étteremben haraphatunk bele az igazi amerikai életérzésbe. A pénztárcánk mondjuk ennek kevésbé fog örülni.

Engedélyt kapott a közép-európai terjeszkedésre az üzemeltető cég, így elméletileg semmi akadálya, hogy hamarosan Magyarországon is megnyisson a népszerű amerikai gyorsétteremlánc, a Five Guys új egysége - írja a HVG.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a nyitás pontosan mikor következhet. Az üzeeltetni kívánó cég csak annyit közölt, hogy először két, Ausztriában már működő éttermet vesznek át, és 2028-ig szeretnének új egységeket nyitni Szlovákiában, Lengyelországban, Csehországban és Magyarországon is.

Nem tudni azt sem, hogy a mostanában meglehetősen komoly dráguláson átesett étterem termékei mennyibe fognak kerülni hazánkban. Ausztriában a két étteremben egy hamburger körülbelül 12 euróba (átszámítva mintegy 4500 forint), egy kis adag sült krumpli pedig 5 és fél euróba (~2000 forint) kerül. Ennél vélhetően olcsóbb lesz majd a magyarországi üzletben, de az biztos, hogy a Five Guys nem tartozik a legolcsóbb gyorséttermek közé.

Címkék:
vásárlás, drága, cég, amerika, gyorsétterem, hamburger, sajtburger, drágaság, burger, amerikai,