Rengeteg kistelepülésen már a trafik is bezárt: egyre nagyobb bajban a vidéki Magyarország?

Pénzcentrum2023. november 23. 16:44

5697 trafik üzemel országosan, és az elmúlt években folyamatosan csökkent a számuk. 603 olyan település van az országban, ahol a dohánytermék-kiskereskedelmi ellátás nem biztosított, azaz nincs trafik, egy év alatt ez a szám 49-el növekedett.

2023-ban tovább csökkent a nemzeti dohányboltok száma Magyarországon, egyre több olyan település van, ahol egyetlen trafik sincs - írja a 24.hu a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának adatbázisa alapján. A november közepi állapotok szerint országosan 5106 dohányboltnak van úgynevezett koncessziós engedélye, emellett 691 trafikot a dohánytermék-kiskereskedelemi jogosultság gyakorlására külön feljogosított személyek működtetnek.

Azaz összesen 5697 trafik üzemel országosan, és az elmúlt években folyamatosan csökkent a számuk: 2014-ben még 6355 dohánybolt működött, azaza manapság ennél 658-cal kevesebb, az előző évhez viszonyítva is 70-el csökkent a számuk. A Hivatal szerint 603 olyan település van az országban, ahol a dohánytermék-kiskereskedelmi ellátás nem biztosított, azaz nincs trafik, egy év alatt ez a szám 49-el növekedett.

Címlapkép: Róka László, MTI/MTVA

Címkék:
vásárlás, trafik, nemzeti dohánybolt, kiskereskedelem, csökkenés, település, dohánytermék, dohánytermékek, nemzeti dohányboltok, települések,