Meglepő adatokat közöltek a Milkáról és az Oreóról: nesze neked egészségtudatosság!

Pénzcentrum2023. november 9. 17:15

Az amerikai Mondelēz konszern harmadik negyedéves forgalma, az általános 12%-os áremelés ellenére is, 15,7%-kal nőtt, ami arra késztette a vállalatot, hogy 14-15%-ra emelje egész éves növekedési előrejelzését - tudósított a retaildetail.eu.

A Mondelēz International multinacionális édességgyártó vállalatnak, a jelentős áremelések, illetve az egyre növekvő egészségügyi aggályok ellenére is megugrottak az eladásai. A vállalat vezérigazgatója, Dirk Van de Put továbbra is optimista a jövőt illetően.

A harmadik negyedévben a Mondelēz átlagosan 12%-kal emelte árait, mégis 3,8%-os növekedést ért el a népszerű márkák, például az Oreo, a Milka és a Côte d'Or értékesítésében. Ez a teljes portóliót illetően 15,7%-os forgalomnövekedést eredményezett, a nyereségesség pedig minden régióban kétszámjegyű növekedést mutatott.

Ennek az erős teljesítménynek köszönhetően a Mondelēz harmadszor is felfelé módosította az idei évre vonatkozó pénzügyi várakozásait. A vállalat most 14-15%-os forgalomnövekedéssel számol, szemben a korábbi 12%-os előrejelzéssel. Hasonlóképpen, az egy részvényre jutó nettó nyereség várhatóan 16% körüli mértékben emelkedik, szintén a korábbi 12%-os becsléshez képest.

A pozitív eredmények ellenére egyes iparági elemzők aggodalmukat fejezték ki a magas kalóriatartalmú élelmiszerek gyártóinak jövőbeli kilátásaival kapcsolatban. Meglátásuk szerint az egészségtudatosság hosszú távon szűkíti az édességgyártók piacát. A számok azonban ennek némileg ellentmodanak, legalábbis a Mondelēz mindenképp rácáfol a trendekre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Dirk Van de Put továbbra is bizakodó a Mondelez jövőbeli kilátásait illetően. Kijelentette, hogy szerinte "a legjobb még hátravan" a vállalat számára. Terveket vázolt a vállalat portfóliójának megerősítésére és átalakítására, a nagy márkákba történő további befektetésekre és a digitális képességek fejlesztésére. Emellett kiemelte a bevételnövekedés menedzselését, mint a következő évek folyamatos növekedésének biztosítását célzó kulcsfontosságú stratégiát.

Címkék:
elhízás, csokoládé, keksz, édesség, csoki, cukor, mondelez, édességek, multinacionális, csokoládégyár, milka,