Újabb multi érkezik Magyarországra: retteghet a GLS, Foxpost, Easybox, MPL?

Pénzcentrum2023. november 3. 16:33

Újabb kézbesítőcég érkezik a magyar piacokra, november 10-én tartja megnyitójat a Nova Post. A cég már számos környező országban működik, évente több, mint 315 millió csomagot szállít világszerte. 

Nálunk elérhető lesz a Nova Post kézbesítő cég szolgáltatása. A külföldről történő áruszállítás felgyorsítása érdekében a társaság megnyitotta saját légitársaságát, a Supernova Airlinest. Az cég  már 2014-ben megkezdte külföldi üzleti tevékenységének fejlesztését, belépve a Moldovai piacra. 2022 októberében belépett az Európai piacra. Lengyelország lett az első európai ország, amely Nova Post fiókokat nyitott az ukránok számára. Jelenleg 21 fiók működik a legnagyobb lengyel városokban: Varsó, Krakkó, Wroclaw, Lublin, Gdansk, Rzeszow, Poznan, Lodz, Katowice, további 10 pedig 2023.március végéig nyílt meg.

A cég a COVID járvány idején legfőképpen orvosi védőfelszereléseket és oxigént szállított, a háború kitörése óta pedig humanitárius rakományokat szállítanak Ukrajna egész területén. A cégnek jelenleg 32 000 alkalmazottja van és saját üzleti iskolát is üzemeltet. 

Címkék:
cég, multi, posta, postás, csomag, kézbesítés, foxpost, gls,