Tényleg munkásszálló lesz a vidéki Tescóból: kiderült az igazság, itt vannak a részletek

Pénzcentrum2023. szeptember 22. 15:29

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleményében olvasható, hogy az elmúlt időszakban a különböző közösségi médiafelületeken számos valótlan információ jelent meg külföldi munkavállalókkal kapcsolatban - adta hírül a Haon. A híresztelések szerint az egyik debreceni lévő Tesco áruházból munkásszálló lenne és mögötte lévő üres területeken nagy számú munkavállaló fogadására alkalmas konténer-munkásszállás kialakítása történne meg. Az önkormányzat közleménye szerint ezen információ minden alapot nélkülöz. 

Az érintett területen, mint ahogy a város más lakóterületein sem lehet munkásszállót építeni - írták. "Semmilyen szándék, kérelem erre vonatkozóan meg sem fogalmazódott. Aki ezt az információt megjelentette, azt egyetlen szándék vezette, hogy megtévessze a debreceni polgárokat" - idézi a közleményt a lap.

A debreceni önkormányzat sem most, sem a későbbiekben nem teszi lehetővé, hogy lakóterületeken, lakóházas övezetekben bárki új munkásszállót építsen. Minden ezzel ellentétes információ valótlanság. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatosan a közösségi médiában vagy bármely más médiafelületen megjelenő információt ennek megfelelően kezeljen mindenki

- írta honlapján a debreceni önkormányzat.

Címkék:
vásárlás, Tesco, önkormányzat, debrecen, tévhitek, álhír, információ, tévhit, önkormányzatok,