Nesze neked árstop: ezek a termékek egyből olcsóbbak lesznek, amint kivezetik a boltokból

Pénzcentrum2023. július 31. 21:02

Drágulni fog a cukor, viszont olcsóbb lehet a tojás és a liszt a boltokban holnaptól, miután augusztus elsejével megszűnnek a kötelező árstopok – ezt mondták a kereskedők képviselői az RTL Híradónak. Az eddigi árstopos termékeket a következő két hónapban csak beszerzési áron vagy az alatt árulhatják, így a vásárlók még mindig nem a piaci árakkal fognak találkozni. A kormány ellenőrzéseket ígér az indokolatlan áremelések kiszűrésére. 

i. A tejet, a lisztet vagy a csirkemellet hétfőn lehet utoljára rögzített áron megvásárolni, mert augusztus elsejétől megszűnnek az árstopok. A Híradó által meglátogatott budapesti és miskolci üzletekben mégsem volt roham ezekért. Volt, aki már korábban bevásárolt. Az RTL stábjának nyilatkozó vásárlók arra számítanak, hogy holnaptól drágábbak lesznek ezek a termékek a boltokban.

Az egymilliárd forintnál nagyobb árbevételű boltok azonban elsejétől sem árazhatják belátásuk szerint ezeket az élelmiszereket. A kormány előírta, hogy a következő két hónapban beszerzési áron kell adniuk az eddig árstopos termékeket, hetente kettőt pedig ennél is 15 százalékkal olcsóbban, a kötelező akciók keretében.

Címkék:
vásárlás, rtl klub, változás, bevásárlás, magyar, rtl, vásárlók, híradó, árstop,