Hihetetlen, milyen söröket árverez most a NAV: Kőbányai és alkoholmentes is van a listán

Szánthó Péter2023. július 31. 13:27

Váratlan tétel bukkant fel a NAV árverési oldalán. Más sörök mellett 34 üveg Kőbányaira lehet licitálni az adóhatóság oldalán: összesen 43 üveg piát foglaltak le egy adótartozótól, amit most árverésre bocsátanak. Megnéztük, mennyibe kerülne ez a sörmennyiség, ha valaki egy boltban akarja megvenni.

Érdekes tétel bukkant fel a NAV árverési felületén: az adóhatóság 43 üveg sört bocsátott árverésre, amit vélhetően egy adótartozótól foglaltak le - jár melléjük két rekesz is, szóval a licit nyertesének enniyvel is könnyebb lesz a cipekedés. A 43 üveg bontatlan sör kikiáltási ára legkevesebb 10 500 forint, a pakk becsértéke pedig a NAV szerint 21 000 forint. A piákra augusztus 5. és 8. között lehet licitálni.

A csomag tartalma a következő a két rekesz mellett:

  • 34 üveg Kőbányai (0,5L),
  • 3 üveg Dreher (0,5L),
  • 4 üveg Peroni 0%-os (0,33L).

Egy gyors internetes keresés után kiderül, hogy a 'Kőbi palackja a legtöbb nagy boltban 199 forintba kerül, a Dreher ára üvegenként 329 forint a boltokban, a Peroni ára pedig 419 forint. Így a teljes pakk összértéke, ha ugyanezt akarnánk a boltban megvenni, akkor 9429 forint lenne, erre jön még az üvegenként 25 forintos betétdíj, ami összesen 1075 forint - úgyhogy a NAV által kiírt minimális ár jobban közelít a pakk értékéhez, mint a becsérték. Ja, igen, ott vannak még a sörösrekeszek is, amelyeket a hazai apróhirdetési oldalakon 1-2 ezer forintért meg lehet vásárolni.

Címkék:
vásárlás, NAV, árverés, sör, licit, lefoglalás, dreher sörgyárak,