Több millió magyar esik el az ingyen százezrektől: mutatjuk, kik járnak csak jól

Pénzcentrum2023. június 29. 08:44

Bár csaknem másfél millióan kaptak idén pénzt a SZÉP-kártyájukra, alig valaki jogosult az extra juttatásra.

Annak ellenére, hogy a kártyakibocsátók adatai szerint ebben az évben akár másfél millióan is kaphattak extrajuttatásként pénzt a SZÉP-kártyájukra, a kormány által belengetett 200 ezres extra juttatásra alig negyedmillióan lehetnek jogosultak - erről ír a 24.hu.

A lap szerint a kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy augusztus elseje és december 31. között a munkáltatók  -egyetlen alkalommal - további legfeljebb 200 ezer forinttal tölthessék fel a SZÉP-kártyákat az éves maximum 450 ezer forintos kereten felül, és erre a plusz összegre kedvezményes adózás is vonatkozik. Csakhogy a jogosultak köre rendkívül szűk: a lapnak adott banki válaszokból kiderül, hogy az OTP-nél az aktív kártyabirtokosok 18, a K&H-nál és az MBH-nál pedig alig egy százalék érte már el ezt a 450 ezres határt, ami fölött még járna a plusz 200 ezer.

Ez alapján pedig a lap úgy számol, hogy alig 250 ezer ember lesz, aki várhatja ebben az évben a 200 ezres pluszpénzt a SZÉP-kártyára.

Arról, hogy pontosan miért költhetjük augusztustól élelmiszerre a SZÉP-kártyára kapott pénzt, és hogy állnak a boltok a felkészüléssel, múlt héten írtunk bővebben. Ezt a cikket itt olvashatod el újra:

Címkék:
pénz, SZÉP-kártya, szép kártya, béren kívüli juttatás, magyar, milliók, millió, ezres, szép kártya adózása,