Fordulat jöhet a Lidl árainál: mindent megváltoztat, amit az áruházlánc tervez

Pénzcentrum2023. április 18. 13:31

A portugál Lidl digitális árcédulákra cserélné a hagyományos, papír alapú cédulákat. A Portfolio most utánajárt, hogy Magyarországon mikor tervezik bevezetni az újítást.

A portugál Lidl bejelentette, hogy lecserélné a papír alapú árcédulákat, aminek hála üzletenként 400 kiló papírt fognak megspórolni évente. Ez a teljes országra vetítve 108 tonna papír, ami 1485 fa kivágását akadályozza így meg.

Az újítást Portugáliában 2024 első félévének végéig tervezik, miután a tavalyi, kísérleti projekt sikerrel zárult. Ez a megoldás lehetővé teszi az árak és az információk szinte valós idejű módosítását, biztosítva a folyamatok optimalizálását. Az eszközök ugyanis közvetlenül a készletgazdálkodási rendszerhez csatlakoznak, így a címkék automatikusan megkapnak minden szükséges információt. Ráadásul nem kell többé kinyomtatni és kitenni a cetliket.

A Portfolio megkereste a magyar Lidl-t is, hogy terveznek-e hasonló intézkedést, amire a cég azt válaszolta, hogy vizsgálják a digitális ár táblák bevezetésének lehetőségét.

Címkék:
digitális, lidl, digitális átállás, portfolio, áruházlánc, papír, portugália, lidl áruházak,