Sokkoló videó: így pusztulnak el Magyarország kedvenc gyümölcsei, már most óriási a kár

Pénzcentrum2023. április 17. 22:00

A a sárgabarack virágzásának idén nem kedvezett az időjárás. Az egyik meteorológiai portál kamerával figyelte meg egy fa rügyezését, és elég elkeserítő, amit láttak.

Rügyfigyelő kamera segítségével követte nyomon az Időkép a sárgabarack virágzásának szomorú eseményeit. A fagyos hajnalok, a méhek távolmaradása, a monília gombabetegség és a kártevők mind komoly kihívást jelentettek a növény számára.

Az egyik hajnalon -3,6 fokig süllyedt a hőmérséklet, ami bár nem okozott látványos elszíneződést a virágokon, de a hideg időjárás miatt a méhek nem tudták beporozni őket, így a gyümölcsök nem kötöttek be. A hűvös és csapadékos időjárás mellett a monília gombabetegség is megjelent, amely a virágokon keresztül bejutott a fába és a sarjadó leveleket is megtámadta - emiatt az egész érintett ágat le kellett vágni a fa megmentéséhez.

Összességében a sárgabarack virágzásának idén nem kedvezett az időjárás.

A rügyfigyelő kamera azonban lehetőséget adott a szakembereknek és a növénykedvelőknek egyaránt, hogy tanuljanak a növények ilyen körülmények közötti viselkedéséről és reakcióiról. Ez a tapasztalat segíthet a jövőbeni termesztés során jobban felkészülni a hasonló kihívásokra és védekezni a kártevők ellen

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- írta a portál.

Címkék:
videó, időjárás, kamera, fagy, hideg, időjárásjelentés, barack, mezőgazdaság, fagyás,