Ide járnak a magyarok a jó árakért: nem áll meg a vásárlók vándorlása

Pénzcentrum2023. március 6. 08:44

Rengeteg magyar és szlovák autó áll az osztrák üzletek parkolóiban - ezt írta egy közgazdász, aki szintén oda ment intézni a vásárlást.

Magyar és szlovák autók tömkelegét találta Raskó György közgazdász egy ausztriai város üzletének parkolójában, akik valószínűleg a kedvezőbb árak miatt járnak akár sok száz kilométerre vásárolni. Erről maga Raskó számolt be Facebook-oldalán.

A közgazdász azt írta, családjával az ausztriai Kittsee-ben vásárolt a hétvégén a csládjával, ahol sajtot, sört, kávét, mosószereket vettek, ezek ugyanis kivétel nélkül olcsóbbak, mint Magyarországon.

A bevásárló-központ parkolója dugig volt megint magyar és szlovák rendszámú autókkal, osztrák rendszámú autót alig látni. Úgy tűnik, nagyon sok árucikk , benne élelmiszer is olcsóbb, mint akár Pozsonyban, vagy Budapesten

- írta Raskó György. Azt is hozzátette, hogy szerinte minél hamarabb ki kell vezetni az árstopokat, azok ugyanis a magyar kereskedelem sírját ássák meg. Itthon több boltot is találtak, ami zárva volt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mindhárom zárva volt, közülük kettő úgy tűnt, hogy végleg. Más bolt meg az útról nem látszott. Beérve Kilitibe még találtunk egyet, ami nyitva volt. Ki tudja még meddig, ha újra meghosszabbítják az élelmiszer-árstoppot. Ez az ország a vesztébe rohan

- írta még Raskó György.

Címkék:
élelmiszer, magyarország, drágulás, szlovák, magyar, osztrák, közgazdász, árdrágulás, árstop, élelmiszer-árstop,