Nagy változás jön a magyarok egyik kedvenc édességénél: rá se fogunk ismerni többé?

Pénzcentrum2023. március 4. 12:42

A Matterhorn hegycsúcs képe hamarosan eltűnik a Toblerone csokik csomagolásáról, mert a márka amerikai tulajdonosa Svájcon kívülre helyezte a termelés egy részét, írja a 444.hu a Bloomberg cikke alapján. A csomagoláson azért lesz továbbra is egy hegy, csak nem olyan jellegzetes, felismerhető, beazonosítható hegy, mint idág. A változtatásra azért van szükség, mert svájc nemzeti jelképeit - mint a zászló, vagy ez esetben a Matterhorn hegy - csak olyan termékek csomagolásán lehet használni, melyek alapanyaga legalább 80 százalékban Svájcból származik, de tejtermékek esetében 100 százalék az elvárás.

A Toblerone gyártója a Mondelez már nem tud eleget tenni a szigorú svájci törvénynek, mivela gyártás átkerült Pozsonyba, Szlovákiába. Így a Toblerone már nem elég svájci a jelkép használatához.

"Modernizált és áramvonalas logót vezetünk be, amely igazodik a geometrikus és háromszög alakú külsőhöz” - mondta el a cég a szóvivője a változásról. Így marad az ikonikus "hegy" alakú csokodálé csomagolása is háromszögletű, csak a Matterhorn rajzolatától búcsúzhatnak el a vásárlók.

Címkék:
vásárlás, cég, svájc, változás, csokoládé, törvény, termék, csokoládégyár,