Komoly átalakulás jön az Aldinál: megszületett a megegyezés, így zárult az örökösök vitája

Pénzcentrum2023. január 31. 12:31

Megegyezésre jutottak Theo Albrecht, az Aldi egykori tulajdonosának örökösei: a megállapodás szerint egyetlen holdingba szervezik át az Aldi Nord csoportot, amiben egyenlő részesedést kap Theo Albrecht fia és testvére.

Befejeződött Németország egyik legrégebben zajló családi vitája a Bloomberg információi szerint, miután sikeresen megállapodtak egymással Theo Alvrecht, az Aldi egykori tulajdonosának örökösei egymással. A megállapodás értelmében a férfi fia, Theo Jr. Albrecht, és a volt tulaj testvére, Berthold Albrecht egyenlő arányban osztoznak az üzletlánc tulajdonjogán.  Az örökösök ugyanis egy holdingba szervezik át az Aldi Nord csoportot, amin 50-50 százalékos tulajdonjogot kap mindkét fél. Ez azért érdekes, mert az Aldi Nordot eddig három tröszt irányította, ami mostantól egy cégcsoporttá alakul át.

A család egyébként rendkívül visszahúzódó életet él, így az évek óta húzódó pereskedésről is csak kevés információval rendelkezünk. Azt azonban lehet tudni, hogy Theo Jr. a bíróságon hevesen támadta testvére özvegyét, Babette Albrechtet, miután a nő jelentős összegeket herdált el műtárgyakra és régi autókra.

Az Aldit egyébként Theo és Karl Albrecht alapította, még a második világháború után és kezdetben mindössze egy vegyeskereskedés volt. A cég azonban a ’60-as években kettévált, amikor a testvérek összevesztek azon, hogy áruljanak-e cigarettát az üzletben, vagy sem. Ekkor jött létre az Aldi Nord és az Aldi Sued. A két ágnak pedig mára már több mint 10 ezer üzlete van, köztük Magyarországon is.

Címkék:
per, aldi, bíróság, megállapodás, megegyezés, pereskedés, örökös, szervezet,