Kifakadt a Tesco-vezér: a beszállítók irreálisan emelik az áraikat az infláció ürügyén

Pénzcentrum2023. január 22. 18:40

Egyes beszállítók az infláció ürügyén a szükségesnél nagyobb mértékben emelik áraika a Tesco elnöke szerint. John Alla kifejtette, jó ideig azért nem lehetett például egy bizonyos konzervet kapni náluk, mert öszevesztek a beszállítóval.

Egyes élelmiszerbeszállító vállalatok „az infláció ürügyén” a szükségesnél nagyobb mértékben emelik áraikat - mondta vasárnap a Tesco elnöke, John Allan. Az rtl.hu szerint a cévezető arról beszélt a BBC-nek: a legnagyobb brit kiskereskedelmi hálózat, „nagyon keményen” fellép az általa nem törvényszerűnek ítélt áremelésekkel szemben.

A Tesco külön munkacsoportot hozott létre, amelynek feladata az élelmiszer-összetevők és a nyersanyagköltségek figyelése, és ennek alapján kiszámítja, hogy a beszállítók által érvényesíteni kívánt költségemelkedések indokoltak-e. John Allan hozzátette, hogy a cég már számos beszállítójával összeveszett a kifogásolt árszintek miatt.

A boltlánc Egyesült Királyságban található üzleteiben tavaly egy ideig nem lehetett kapni a Kraft Heinz globális élelmiszer-konglomerátum egyes termékeit, köztük az országban alapvető élelmiszernek számító, rendkívül keresett paradicsomos konzervbabot, miután az áruházlánc és a szállítócég vitába keveredett az árazásról.

Címkék:
vásárlás, Tesco, élelmiszer, drágulás, áremelés, infláció, élelmiszerlánc, beszállítók, boltlánc,