Így verik át a magyar vásárlókat a csokimikulással: mutatjuk a boltok sunyi trükkjeit

Pénzcentrum2022. december 6. 09:05

Nem elég, hogy kőkeményen megdrágultak a csokimikulások, még trükköznek is velük! Mutatjuk, mi mindenre kell odafigyelni, ha édességet vennél.

Brutálisan megdrágultak 2022-re a csokimikulások: mint korábban megírtuk, a boltláncok arról tájékoztattak többek között, hogy az alapanyagok és a csomagolóanyagok piaci ára sokat változott az elmúlt időszakban, így elkerülhetetlen volt a beszállítói áremelés.

Viszont nem elég a drágulás, sokutt trükköznek is az édességekkel - hívta fel a figyelmet a Bors. Mint a lap megírta, az egyik ilyen módszer a "tejbevonómassza" alkalmazása, ami csak első hallásra olcsó, ugyanis az ebből készült mikulások kilós ára a táblás Milka árával vetekszik.

Nem érdemes automatikusan a nagyobb mikulásért nyúlni: a lap mutatott két terméket, amelyek méretben különböznek, a súlyuk viszon ugyanannyi. A titok, hogy a nagyobb mikulás vékonyabb csokiból van! És előfordulhat, hogy megéri a nagyobb, több tételt tartalmazó kiszerelést venni, mert arányaiban olcsóbban jutunk hozzá a portékához. De itt is érdemes vigyázni, találtak olyan, több terméket tartalmazó csomagot, amelyeknek alkotóelemei külön-külön olcsóbbak voltak!

Címkék:
vásárlás, mikulás, csoki, termék, boltok, csokimikulás, termékek,