Közeleg a vég: szinte sehol nincs már benzin, mi lesz így több millió magyarral?

Pénzcentrum2022. december 5. 08:30

Több száz benzinkúton nem lehet üzemanyagot kapni, más helyeken, ahol még van belőle, korlátozásokat vezettek be.

Olvasói jelzések alapján írja a Telex, hogy vasárnap estére már nem csak vidéken, hanem több budapesti benzinkúton is kifogytak a benzinből a kutak. A lap azt írja, hogy több helyen csak gázolajat lehet kapni, ezért volt olyan, aki az óbudai és észak-pesti kutak vlgigpróbálása után inkább átment tankolni Szlovákiába.

Ahol pedig van még benzin, ott korlátozásokat vezettek be: a Shell kútjain legfeljebb húszezer forintért lehet egyszerre 95-ös benzint venni, gázolajnál 50 ezer forint a határ. Egy olvasó részletesen megírta, hogy sem 95-ös benzin, sem hatósági áras gázolaj nincs Lakitelek, Cserkeszőlő, Kunszentmárton és Mezőtúr Mol-kútjain.

Törökszentmiklóson pedig nem csak a MOL, hanem a Shell-kút is egyszeren kifogyott. A benzinkutasok sok helyen igyekeznek azzal nyugtatni a tankolni vágyókat, hogy egy-két napon belül jön az utánpótlás, de az a tapsztalatuk a vásárlóknak, hogy ez is percek alatt el tud fogyni, tehát nagyon résen kell lenni.

Címkék:
benzin, benzinkút, shell, mol, gázolaj, tankolás, benzinár, benzinkutak, benzinfogyasztás, gázolaj árváltozás, benzinár emelkedés, 95-ös benzin, benzinárstop,