Kinyírta az idei Black Friday-t az infláció: nevetségesen alacsony leárazások lehetnek

Pénzcentrum2022. november 13. 09:31

Szerényebb lehet az idei Black Friday a megszokottnál, minden korábbinál kisebbek, 10-20 százalékosak a kedvezmények. Így az engedmények ellenére is többe kerülhet egy-egy termék, mint tavaly karácsony előtt, hiszen az infláció már 20 százaléknál is magasabb a legfrisseb adatok szerint, és erre jön még a gyenge forint. Most sokkal kevesebbet költhetnek ajándékokra a vevők.

Idén a Black Friday november 25-re esik, de a kereskedők egy része ennek ellenére már napok óta kedvezményeket kínál a közelgő karácsonyi ünnepek miatt - idén már az új uniós szigorítás szerint áraznak. Az új szabályok szerint amennyiben leárazást hirdetnek, nem adhatják drágábban a terméket, min a megelőző 30 napban a legolcsóbb ár.

Olyan kedvezmények, mint régen voltak már nem léteznek. Olyanokat nem is érdemes keresni. Igazából most a fogyasztónak azt kell eldönteni, hogy a piacon látható releváns árazásban az a termékár, az jó vagy nem jó

- mondta az RTL Híradónak Mihók György, a MediaMarkt áruházigazgatója. A külföldről behozott termékek drágulását tetézi, hogy a forint 10 százalékkal gyengébb az euróhoz, és 23-mal a dollárhoz képest, mint tavaly ilyenkor.

A 10-20 százalékos kedvezmények lesznek a jellemzőek, de nem ritka az egyszámjegyű kedvezmény sem. Amit mondjuk, 3-4-5 évvel ezelőtt ezeket kinevették volna a fogyasztók

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- számolt be Dévavári Dezső, az olcsobbat.hu üzletágvezetője. Kijelentette, annak ellenére hogy most az emberek Black Friday-on fogják megvásárolni, a termékek túlnyomó többsége még így is drágább lesz, mint ha tavaly vásárolták volna ezeket.

Címkék:
vásárlás, kedvezmény, leárazás, black friday, boltok, áruházak, termékek, kedvezmények, leárazások,