Megszólalt a miniszter: hamarosan kivezethetik az élelmiszer- és benzinárstopot Magyarországon

Pénzcentrum/InfoRádió2022. szeptember 1. 07:45

Az ársapkák betöltötték a szerepüket, hosszú távon nem fenntarthatóak. A rezsicsökkentés módosításához hasonlóan, az egyes termékek esetén bevezetett hatósági árral kapcsolatban is lépnie kell a kormánynak. Már csak az a kérdés, milyen ütemben tudják ezt megvalósítani.

Az ársapkákat azért léptették életbe, mert ársokk érte a gazdaságot, ez azonban a háborúval egyre nagyobb lett. Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet, de ha állandóvá válik, akkor nem fenntarthatók már -  mondta el Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az Inforádióban.

Személy szerint azt gondolja, hogy jó eszközök, megfelelő eszközök,de csak átmenetileg, betöltötték a szerepüket és a fenntarthatóságuk egyre nehezebbé válik.

Az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba

- mondta a tárcavezető az ársapkákkal és konkrétan az üzemanyagárak maximalizálásával kapcsolatban.

Kifejtette azt is, hogy az infláció még nem tetőzött, még nem látják ennek a növekedésnek a végét, ezért lépni kell. Ahogy a rezsicsökkentés módosítása, és a benzinárszabályozás esetében óvatosan jártak el, úgy várhatóan az élelmiszerárak esetében is ezt az elvet követik.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Címkék:
élelmiszer, infláció, gazdaság, miniszter, nagy márton, árstop, benzinárstop, élelmiszer-árstop, ársapka,