Megszólalt a Foodpanda vezetője: ez várhat a KATA után az ételfutárokra

Pénzcentrum2022. július 28. 12:32

A katás adózási forma módosítását követően a foodpanda az elmúlt két hétben azon dolgozott, hogy az alternatív megoldásokat megvizsgálja a céggel döntő többségében egyéni vállalkozóként szerződő több ezer futárpartnerének szemszögéből.

A törvény adott és világossá teszi, hogy katával nem folytatható futártevékenység az elmúlt években megszokott módon. A feladatunk tehát a jog által biztosított alternatívák összehasonlítása volt. Ahogyan eddig sem volt, úgy szeptember 1-től sem lesz egyetlen adózási forma, amit valakinek választani kellene ahhoz, hogy foodpandás futárpartner maradhasson.

A kata kiesésével élethelyzettől függően választható az átalányadózás, a vállalkozói jövedelem szerinti adózás, valamint vizsgáljuk a további lehetséges együttműködési formákat. A fizetendő adóterhek egyéni helyzettől függően emelkedhetnek, de egyes esetekben akár csökkenhetnek is. A könyvelői költségterhek azonban mindenképpen emelkedni fognak. A kalkulációkhoz, a döntéshez és a zökkenőmentes átálláshoz a foodpanda minden támogatást megad partnereinek – mondta el Juhász István, a foodpanda Magyarország ügyvezetője. Minderről ígéretünkhöz híven elsőként a futárpartnereinket értesítettük a mai napon - teszi hozzá.

Hírlevelünkben tájékoztattuk őket a lehetséges opciókról és a közeledő határidőkről, online kisokosunkban pedig a könyvelőikkel átbeszélendő részleteket gyűjtöttük össze - legyen szó diákként, mellékállásban vagy éppen főállású vállalkozóként futárkodó partnerünkről - közölte Juhász István

Címkék:
kata, jövedelem, átalányadózás, foodpanda,