Nagy változás jöhet a boltokban: elfelejthetik a vásárlók a hűségpontokat, pontgyűjtő kártyákat?

Pénzcentrum2022. június 10. 11:26

Egy életre elfelejthetjük a macerás pontgyűjtő kártyákat egy 100 százalékban magyar fejlesztésű fintech startup által fejlesztett alkalmazásnak köszönhetően? A mobilapp segítségével nem kell többé üzletenként különböző kártyákat felmutatni a kasszáknál vagy QR-kódok beolvasásával bajlódni, ugyanis a regisztrált felhasználók automatikus pénzvisszatérítéshez jutnak minden bankkártyás fizetést követően.

Bankkártyás vásárlásaik után órákon belül pénzvisszatérítést kapnak a RECASH applikáció felhasználói, amikor a magyar fejlesztésű fintech startup kereskedelmi partnereinél vásárolnak. A regisztrált userek így jelentős kedvezményeket érvényesíthetnek pl. a ROSSMANN, a Praktiker, a Penny Market boltjaiban vagy éppen a FoodPandánál. Mindezt teljesen teendőmentesen, a különböző hűségkártyákkal való bajlódás nélkül. Az ötlet sikerét jól mutatja, hogy az indulás óta eltelt szűk egy évben több mint 25 ezren regisztráltak az ingyenesen használható platformra.

Zádor Balázs, a cég egyik alapítója elmondta, az innováció ötletét az adta, hogy nem érezték elég hatékonynak a meglévő pontgyűjtő rendszereket. Az általuk megálmodott rendszerben a hozzájuk csatlakozott partnereknél viszont tényleg semmit nem kell a felhasználóknak tenniük azért, hogy úgynevezett cashbackben, azaz pénzvisszatérítésben részesüljenek.

Az alkalmazás lényegi eleme, hogy nem pontokat gyűjtenek a vásárlók, hanem pénzt. A vásárlások előtt megnézhetik, a különböző kategóriákban melyik cég, hol és mekkora mértékű pénzvisszatérítést kínál. Az őket megillető összeget pedig később átutalhatják akár az alkalmazásból a bankszámlájukra és szabadon felhasználhatják, amire csak kedvük tartja

– magyarázta. A regisztrációs folyamat során egy e-mail címet kell megadni az alkalmazás letöltését követően, majd a bank honlapján egyetlen kattintással engedélyezhetjük a tranzakciós alapadatok megosztását.

Címkék:
vásárlás, cég, bolt, penny, pontgyűjtő, pénzvisszatérítés, magyar, rossmann, alkalmazás, applikáció, vásárló, vásárlók, foodpanda,