Te is kapszulásat iszol? Ezt jobb, ha tudod a Nespresso kávéiról

Pénzcentrum2022. április 26. 18:07

A Nespresso bejelentette, hogy megszerezte az egyik legjelentősebb globális fenntarthatósági elismerésnek számító B Corp™ tanúsítványt. A svájci vállalat ezzel csatlakozott ahhoz a 4500 cégből álló nemzetközi mozgalomhoz, amelynek tagjai megfelelnek a B Corp fenntarthatósággal, társadalmi felelősségvállalással és átláthatósággal kapcsolatos szigorú elvárásainak.

A B Corp egy olyan globális, vállalatokat tömörítő közösség, amelynek tagjai tekintettel vannak munkavállalóikra, beszállítóikra, fogyasztóikra, a közösségre és a környezetre, amelyben működnek. A B Corp vállalatok változást képviselnek, és üzleti tevékenységeik során szem előtt tartják, hogy termékeiken, gyakorlataikon és nyereségükön keresztül minden érintett javát szolgálják.

A tanúsítványt a 2006-ban alapított B Lab szervezet ítéli oda, akik egy szigorú és objektív felmérés során értékelik a vállalatok emberekre és a bolygóra gyakorolt hatását. G uillaume Le Cunff, a Nespresso elnök-vezérigazgatója szerint a B Corp tanúsítvány méltó elismerése annak az elkötelezett munkának, amit a cég 30 éve végez a fenntarthatóság, az átláthatóság és a felelősségteljes üzletmenet érdekében.

A Nespresso ezentúl termékein és kommunikációs anyagaiban is megjeleníti majd a B Corp logóját, ezzel is támogatva a mozgalom szélesebb körű megismertetését, és segítve a fogyasztóknak, hogy még fenntarthatóbb döntéseket hozzanak vásárlásaik során.

A B Hatásvizsgálat során egyébként a Nespresso 84 pontot szerzett a lehetséges 200-ból. A B Corp besoroláshoz minimum 80 pont szükséges. Eddig 4500 vállalat kapott B Corp tanúsítványt; ezek a cégek mintegy 150 iparágban, több mint 70 országban működnek. A B Corp minősítést szerző vállalatok nagyon sokszínűek akár az iparág, akár a méret szempontjából, de a fenntartható és felelős működés tekintetében is különböző szinteken állnak.

Címkék:
vásárlás, nespresso, vállalat, fenntarthatóság, vállalatok,