Ezek a boltláncok tuti beszállnak: itt biztos lehet majd élelmiszert venni SZÉP-kártyával

Pénzcentrum2022. január 7. 08:32

A Spar és a CBA el fogja fogadni a SZÉP-kártyákat februártól élelmiszervásárlásra, a Lidl még kivár a döntéssel. A kártyakibocsátók szerint nincs akadálya, hogy egy hónap alatt bekapcsolják a rendszerbe az arra igényt tartó boltokat.

Orbán Viktor karácsony előtt jelentette be, hogy februártól május 31-ig élelmiszert is lehet majd vásárolni a SZÉP-kártyákkal. Mint korábban megírtuk, a boltok számolgatnak, hogy megéri-e arra a pár hónapra elfogadóhellyé válni, vagy a lépés reklámértéke kevesebb, mint az ezzel járó adminisztráció és a jutalékok.

A 24.hu most körbekérdezte a hazai üzletláncokat, hogy bekapcsolódnak-e a rendszerbe. A reagáló boltok közül a Lidl későbbre ígért nyilatkozatot, még vizsgálják a lehetőséget.

A kártyakibocsátók arról nyilatkoztak, nincs technikai akadálya, hogy februártól induljon a szolgáltatás, a lehető leggyorsabban fel fogják venni az elfogadóhelyek közé az arra igényt tartó boltokat. Az Edenred szerint online akár 1 napon belül is szerződni lehet velük, és az elfogadóhely beállítása rendszereikben másnapra meg is történik.

Címkék:
vásárlás, élelmiszer, SZÉP-kártya, szép kártya, boltok, franchise, vállalkozások, élelmiszerbolt,