Borsos áron adják az Őrség féltett kincsét: minden cseppje aranyat ér

Pénzcentrum2022. január 4. 08:15

Egyre nő a kereslet az elmúlt időszakban, hazánk egyik kiemelkedő termékére, a tökmagolajra. A különleges olaj amellett, hogy rendkívül egészséges, számos jótékony hatása van, ezért érdemes rendszeresen fogyasztani. Hogyan készül, illetve mennyiért vásárolhatjuk meg? Ennek járt most utána a HelloVidék.

Tavaly megjelent a rendelet az oltalom alatt álló eredetmegjelölések és földrajzi jelzések nyilvántartásába való bejegyzéséről („Őrségi tökmagolaj” [OFJ]). (2021. július 26.). Az OFJ jelölés az adott földrajzi hely és a termék neve közötti kapcsolatot hangsúlyozza.

A boltok polcain isok különféle kiszerelésben találunk tökmagolajat. A legkisebb kiszerelés 40 ml, ennek ára átlagosan 756-907 Ft/üveg között mozog. A 100 ml-es változat ára már 1095-1498 Ft/üveg között mozog. A Tesco online kínálatában a tökmagolaj 250 ml-es kiszerelése 2689 Ft/üveg áron kapható, az Auchan online polcain a 250 ml-es kiszerelést 2489 Ft/üveg áron, a Spar online shopjában pedig a 250 ml-es tökmagolaj 3099 Ft/üveg áron szerezhető be.

Miért érdemes fogyasztani?

A tökmagolaj nagyon gazdag vitaminokban (A-, E-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitaminban gazdag), ásványi anyagokban és nyomelemekben (Kálium, Kalcium, Magnézium, Foszfor, Vas, Cink, Nátrium, Mangán, Réz és Szelén), jótékony hatású a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott panaszokra, szelén tartalmának köszönhetően jelentős szerepet játszik a prosztatarák megelőzésében. Felfázás és húgyúti megbetegedések esetében, nők számára kifejezetten ajánlott.

A teljes cikk arról, milyen jótékony hatásai vannak még a tökmagolajnak, és mitől különleges az őrségi fajta, a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
vásárlás, egészség, élelmiszer, vidék, olaj, hellovidék, tök,