Horror áron mérik a chilei cseresznyét Budapesten: hiába 16 ezer kilója, elkapkodják a vásárlók

Pénzcentrum2021. december 22. 09:44

Hiába méregdrága, így is elkel a chilei cseresznye az egyik budapesti boltban. Mint kiderült, nem csak a 16 ezres kilónkénti áron, hanem szemenként 320 forintért is meg lehet venni - a legtöbben ugyanis csak pár darabot vesznek. A Dél-Amerikából érkező cseresznye nem csak azért drága, mert messziről jön, a különleges termesztési technológiát is meg kell fizetni.

Olyan drága a chilei cseresznye, hogy már szemenként is meg lehet venni. A Blikk ellátogatott egy üzletbe, ahol lehet kapni az importált gyümölcsöt, hogy megtudják, így is elkel-e a különlegesség.

Mint kiderült, a vásárlók így is kapkodnak a cseresznye után, pedig

egy kiló 15 990 forintba kerül,egy szemért pedig 320 forintot kell fizetni.

Az üzlet tulajdonosa elmesélte, hogy 2 kilót szoktak venni az ünnepek környékén:

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kitüntetett helyen tartjuk, de szájról szájra terjed a környéken a híre, így gyakran tudatosan érkeznek már a vásárlók, hogy megkóstolják. A legtöbben egy, esetleg öt szemet vesznek, de volt aki 20 dekát vitt el

- mondta. Mint Hunyadi István kertészeti szakértő kifejtette, a chilei cseresznye nem csak azért drága, mert nagyon messziről jön. A gyümölcsöt már szüretelés előtt felkészítik a hosszú út megtételére, azaz olyan, nem mérgező és az ízét nem befolyásoló készítményekkel kezelik, amelyek következtében tovább eláll. A leszedés pillanatában lehűtik néhány fokos víz segítségével, így egy 38 napos út után is friss marad.

Címkék:
vásárlás, bolt, gyümölcs, import, cseresznye, üzlet, horrordrága,