Brutálisan megemelkedik a hús ára: ez vár a magyar vásárlókra

HelloVidék2021. július 13. 08:15

A húsok tekintetében óriási az áremelkedés, aminek részben az az oka, hogy a takarmányfronton is komoly drágulás volt:  A termelők az állataikat jelenleg 30-40 százalékkal több takarmányköltséggel tudják csak felnevelni az egy évvel korábbihoz képest  - számol be a HelloVidék.

"A takarmányár komoly kihatással van a hústermékek árára! Az állattenyésztés jelenleg nagyon nehéz helyzetben van emiatt. Akik levágatják az állatot, azoknál még képződik valamennyi hasznon, de a tenyészállat-értékesítésnél aligha. Sajnos az a tapasztalat, hogy a tenyészállat attól nem lesz drágább, hogy 30 %-kal drágábban etetjük" - mondta el a Hello Vidéknek  Süle Katain, a NAK általános agrárgazdasági ügyekért felelős országos alelnöke.

Beszélt a hazai előállítású termékekről is:  "Sokszor mondják, hogy a hazai termékek drágábbak, de ez így önmagában csak egy általánosítás. És ráadásul relatív is, hiszen fogyasztóként, az egészségem érdekében a hazai termék összehasonlíthatatlanul többet érhet. Itthon azt a fajta fogyasztói magatartást kellene inkább elültetni, hogy az ár mellett mindig nézzük meg, honnan, milyen termelőtől származik az, amit venni készülünk. Ez zöldség-gyümölcs tekintetében éppen úgy igaz, mint a húsra vagy a tejre."

Ha érdekel a teljes interjú, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT!

Címkék:
hús, hazai, állattartás, húsár, hellovidék,