Univerzális jegyzőkönyv minta: Átadás átvételi jegyzőkönyv minta, érintésvédelmi jegyzőkönyv minta 2021

Pénzcentrum2021. július 11. 19:00

A jegyzőkönyvkészítés egy teljesen általános, hétköznapi szokás olyan fontosabb események kapcsán, amikor valamilyen dolog, történés adatait a jelenlévők aláírásával hitelesítve szeretnénk megőrizni a későbbi évekre is. Fontos, hogy ismerjük, melyek a leggyakoribb jegyzőkönyv minta lehetőségek és milyen jegyzőkönyv minta melyik eseményhez használható.

Cikkünkben leírjuk, milyen esetre milyen jegyzőkönyv minta használata az ajánlott: tudd meg, mit kell, hogy tartalmazzon egy birtokbaadási jegyzőkönyv minta 2021, egy kulcs átadás-átvételi jegyzőkönyv minta (ingatlan átadás átvételi jegyzőkönyv minta) vagy egy érintésvédelmi jegyzőkönyv minta 2021 évében! Milyen egy munkahelyi jegyzőkönyv minta, milyen adatok szoktak rajta szerepelni?

Mi a jegyzőkönyv jelentése?

A jegyzőkönyv nem más, mint feljegyzés egy fontos eseménnyel, dologgal kapcsolatban, amelyet a jelenlévők és bizonyos esetekben tanúk hitelesítenek, hogy az információ fennmaradhasson a következő évek folyamán is, illetve lehessen rá hivatkozni kérdéses esetekben. Több féle jegyzőkönyv minta kerül megkülönböztetésre az alapján, hogy mi a jegyzőkönyv rendeltetése, milyen események, adatok feljegyzésére használják azt (például egy műszaki jegyzőkönyv minta vagy egy birtokbaadási jegyzőkönyv minta).

A jegyzőkönyv minta típusai

Vázlatos jegyzőkönyv minta

Vázlatos jegyzőkönyv készül például egy bírósági tárgyaláson megtárgyaltakról, de a rendőrök is készíthetnek ilyen feljegyzéseket egy helyszínelés során, hogy a nyomok a későbbiekben ne vesszenek feledésbe, könnyebb legyen bizonyos eseteket felidézni, miután lebontották a helyszínt (például egy közúti balesetet követően).

Hivatalos jegyzőkönyv minta

A hivatalos jegyzőkönyv minta (több ilyen is van) akkor kerül elő, amikor cégek, jogi személyek vagy magánszemélyek valamilyen fontos esemény kapcsán készítenek hivatalos feljegyzést – ezeknek rendszerint valamilyen jogi vonatkozása is van (például nyilatkozattétel arról, hogy egy árucikk sértetlen állapotban került átadásra).

Teljes feljegyzés

A jegyzőkönyv lehet tejes feljegyzés is, például egy beszéd teljes szóbeli átirata. Ilyenkor minden elhangzott kijelentés rögzítésre kerül – lehetőleg szó szerint -, leginkább kötetlen formában. Jellemző ez a jegyzőkönyv minta például politikai eseményeken.

Jegyzőkönyv minta a munkában

A jegyzőkönyv minta lehet egy munkafolyamattal kapcsolatos adatgyűjtemény, feljegyzések sorozata is. Tipikus példa az a jegyzőkönyv minta, amit egy gyárban készítenek különböző gyártási és mérési folyamatokról, egy ülésről vagy egy építkezésről.

Milyen egy munkahelyi jegyzőkönyv minta?

Attól függ, hogy mi a jegyzőkönyv minta rendeltetése. Minden munkahelyre egyedi feladatok, folyamatok jellemzőek, így minden munkahelynek megvan a saját munkahelyi jegyzőkönyv mintája, amellyel az alkalmazottak dolgozhatnak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Átadás átvételi jegyzőkönyv minta 2021 (kulcs átadás-átvételi jegyzőkönyv minta)

Az átadás átvételi jegyzőkönyv a hivatalos jegyzőkönyvek egyik közismert és gyakori típusa; lényege, hogy egy bizonyos esemény – konkrétan egy vagyontárgy átadásának – körülményeit rögzítse a birtokbaadási jegyzőkönyvhöz hasonlóan. Egy átadás átvételi jegyzőkönyv minta elkészítése során a dokumentumban szerepel a tulajdonjogot cserélő dolog (például egy megvásárolt ingatlan esetében) állapota és a tény, hogy az átvevő fél minden körülményt ismer.

Műszaki átadás átvételi jegyzőkönyv minta

A műszaki átadás átvételi jegyzőkönyv a fentebb leírt jegyzőkönyv mintához hasonlóan néz ki és ugyanúgy is kezelendő, azzal az eltéréssel, hogy egy műszaki átadás átvételi jegyzőkönyv az átadott dolog műszaki paramétereit helyezi a jegyzőkönyv fókuszába. Készülhet ilyen átadás átvételi jegyzőkönyv például egy újépítésű lakás átadásakor, vagy egy új gyártósor telepítése során is, ugyanis, ha a későbbiekben bármilyen műszaki hiba lép fel, akkor bármelyik fél hivatkozhat a jegyzőkönyv tartalmára.

Mérési jegyzőkönyv minta

A mérési jegyzőkönyv minta akkor szükséges, amikor különféle dolgokkal (például egy gyártósoron legyártott darabokkal) kapcsolatos paramétereket kell rögzítenünk, az adatok pedig a későbbiekben használhatóak különféle statisztikák készítéséhez, teljesítményelemzéshez, hibaarányok megállapításához stb. Egy mérési jegyzőkönyv minta leggyakrabban tartalmazza a mért dolog nevét, sorszámát, a műszaki adatait (például méretek), illetve azt, hogy milyen eljárással és mikor készült az adott dolog.

Birtokbaadási jegyzőkönyv minta 2021

A birtokbaadási jegyzőkönyv minta lényege szintén valamilyen dolog tulajdonjogának megváltozása. A birtokbaadási jegyzőkönyv minta tartalmazza az adásvételi szerződés megkötésének tényét, a birtokbaadásra váró dolog adatait és aláírását, illetve a tanúkat, akik hivatalossá és hitelessé teszik az eseményt.

Érintésvédelmi jegyzőkönyv minta 2021

Egy másik jegyzőkönyv minta típus az érintésvédelmi jegyzőkönyv minta, aminek a lényege a munkavállalók védelme leginkább műszaki berendezések használata kapcsán. Az érintésvédelem azt jelenti, hogy egy berendezés egyes részei – habár üzemszerűen nem állnak feszültség alatt – meghibásodás esetén feszültség alá kerülhetnek, ez pedig balesetveszélyes. Az érintésvédelmi jegyzőkönyv minta lényege, hogy az ilyen eseteket elkerüljük.

Univerzális jegyzőkönyv minta 2021

  • A felek adatai (például egy eladó és egy vevő esetében): név, anyja neve, születés helye és ideje, SZIG, lakcím.
  • Tulajdonjog változás esetén: az adásvételi szerződés létrejöttének ténye és annak dátuma, mint az átadás átvételi jegyzőkönyv előzménye.
  • Az esemény ténye: például birtokbaadás, átadás-átvétel, érintésvédelem fennállása, elhangzott információk stb.
  • A dologgal kapcsolatos azonosítók, műszaki adatok: például ingatlan átadás esetében a mérőóra-állások rögzítése.
  • Egyéb kijelentések, jogi nyilatkozatok.
  • Keltezés (mikor, hol).
  • A felek, résztvevők aláírása.
  • A Tanúk adatai (név, lakcím) és aláírása.

Címkék:
vásárlás, ingatlan, munkahely, szerződés, adásvétel,